Red Wolves Abroad

Via deze rubriek houden wij jullie wekelijks op maandags op de hoogte van de prestaties van de Red Wolves in het buitenland.

We beginnen ons overzicht met puntenwinst van Arber Qerimi in de Champions League. Afgelopen zaterdag hield Zagreb een punt thuis tegen Nantes, verliezend finalist van de Champions League seizoen 2017 – 2018. De wedstrijd eindigde op 27 – 27. Bij de rust stond het 12 – 12. In de stand blijft Zagreb achste en laatste, met evenveel punten als Pivovarna Lasko en Skjern Handbold en met slechts twee punten achterstand op de derde plaats van Nantes. “Een belangrijk punt net als dat punt tegen Skjern” zegt Arber Qerimi. “Eigenlijk hadden het er twee kunnen zijn want wij hadden met de laatste bal de match nog kunnen winnen. Een gelijkspel tegen de finalist van vorig jaar is toch wel een goed resultaat.”

Foto Facebook Arber Qerimi

In Frankrijk blijft het Sélestat van Simon Ooms, Jeroen De Beule en Thomas Cauwenberghs in het sukkelstraatje. Hun laatste zege dateert van 28 september toen De Beule en co nipt wonnen van Grenoble. Afgelopen vrijdag ging Sélestat onderuit tegen Caen, de laatste in de stand. De wedstrijd eindigde op 28 – 26. “Het begint stilaan problematisch te worden” aldus Jeroen De Beule. “Hoe meer we verliezen, hoe groter de druk wordt en hoe slechter we spelen. We beginnen dramatisch aan de wedstrijd (5 – 0). We speelden met teveel stress en helemaal niet spontaan. De volgende wedstrijd komt er woensdag aan. Hopelijk kunnen we dan tegen Vernon komaf maken met deze negatieve reeks.”

Limoges sleepte tegen Chartres een punt uit de brand. Eindstand 23 – 23. Nathan Bolaers zat omwille van een blessure niet in de kern.

We eindigen ons overzicht in de Franse Proligue met de tweede seizoenszege van Strasbourg en Tom Robyns. De Limburger scoorde tegen Grenoble twee doelpunten. Eindstand 27 - 26.

Foto Facebook Tom Robyns by Martial Lithard

In de Lidl Starligue leed Cesson een logische nederlaag bij Montpellier al maakte het team van Jef Lettens en Thomas Bolaers het de winnaar van de Champions League van vorig seizoen wel knap lastig en nam het veelal het initiatief. De Bretoenen liepen in de eerste helft uit tot 5 - 9. Bij de rust was het 15 – 14 in het voordeel van Montpellier. Ook in de tweede helft liepen de mannen van Cesson weg van Montpellier. Na 44 minuten stond het 20 - 23. Maar Montpellier hield uiteindelijk toch de punten thuis. Eindstand 34 – 29.

Bekijk HIER de samenvatting van de match

In Duitsland won SGSH Dragons met 31 - 28 van Leichlinger TV, de derde in de stand. In het klassement blijft het team van Nicolas Plessers na 13 speeldagen tweede op één punt van leider HSG Krefeld.