Kidsday is handbalfeest voor kinderen

Afgelopen zondag organiseerden HC Heist op den Berg en de Vlaamse Handbalvereniging de jaarlijkse Kidsday. De Kidsday editie 2018 brak met ruim 400 handballertjes verspreid over 70 ploegen afkomstig uit 25 clubs alle records.

Vanaf 09.00 u in de ochtend was het drummen aan de sporthal van Heist op den Berg. De enthousiaste kinderen maalden er niet om dat ze voor één keer vroeg uit de veren moesten. Pim De Panter stond hen immers op te wachten. Het was het begin van een dag uitzinnig handbalplezier!

De ploegen kwamen werkelijk uit alle hoeken van het land. Van Izegem over Schoten tot Tongeren. Alle handbalregio’s waren goed vertegenwoordigd. Fantastisch! Vanaf 10 uur begonnen de jongsten aan hun wedstrijdjes. Behalve handbal konden de kinderen zich ook uitleven op de springkastelen en konden ze de snelheid van hun worp meten bij ‘De Hardste Worp’. Handbalshop De Pivot was eveneens op de afspraak zodat er ook à la minute nieuw handbalmateriaal kon aangekocht worden. En terwijl de kinderen onder het goedkeurend oog van de begeleiders en Pim De Panter zich konden uitleven was er voor de ouders een heuse handbalbar om wat bij te praten en te genieten.

Zoals aangekondigd was er ook een handtekeningensessie van onze internationals. De agenda van de Red Wolves was té zwaar belast maar enkele Black Arrows maakten dat ruimschoots goed. Fien Boons en Emma Henderix deelden handtekeningen uit, maakten tijd voor selfies en floten zelfs enkele wedstrijdjes.

Zo’n dag handbalplezier met meer dan 400 jonge handballers was uiteraard niet mogelijk zonder de steun van de vrijwilligers van HC Heist o/d Berg. Een grote dankjewel aan iedereen die gisteren op zijn/haar manier bijdroeg tot het succes van de Kidsday.

Ook bedankt aan Nancy voor het filmen van de wedstrijden en de jeugdscheidsrechters van Heist, Tessenderlo en Atomix die onder leiding van begeleider Winrik Delanghe meer dan 175 wedstrijdjes in goed banen leidden.  Als laatste willen we zeker onze appreciatie geven aan alle jeugdtrainers/begeleiders die zich met volle overgave een gans jaar inzetten om de kinderen de leukste sport ter wereld te kunnen laten beoefenen.

De Kidsday in beeld. Bekijk HIER de foto's

Tot volgend jaar!

Foto met dank aan Alain Decamps