Red Wolves Abroad

Via deze rubriek houden wij jullie op de hoogte van de prestaties van onze Red Wolves in het buitenland.

We beginnen ons overzicht met de achtste opeenvolgende zege van het Bevo van T2 Jo Smeets en Quinten Colman. De jonge Red Wolve had met vijf goals een aandeel in de 31 – 28 zege tegen Hasselt. In de stand blijft Bevo vierde.

In Frankrijk loopt het voor geen meter meer bij Sélestat. Na een prima start is het team van Simon Ooms, Jeroen De Beule en Thomas Cauwenberghs helemaal weggezakt naar een anonieme tiende plaats en komt Sélestat in de gevarenzone terecht. En toch zag het er halfweg de wedstrijd tegen Nancy goed uit voor De Beule en co die gingen rusten met een 8 – 16 op het scorebord. De vreugde was evenwel van korte deur. In de tweede helft stond er geen maat op Nancy dat uiteindelijk met 28 – 25 won. Jeroen De Beule’s acht doelpunten zijn leuk voor de statistieken maar daar houdt het ook op. Ook deze week blijven deze Red Wolves en hun team met lege handen achter.

Foto's met dank aan Thierry Babinot

Sélestat voelt stilaan de hete adem van een ontketend Strassbourg dat stuntte tegen Saran, de tweede in de stand. Na een gelijk opgaande eerste helft (15 – 15) hielden beide ploegen elkaar ook in de tweede helft in evenwicht houden. Na 53 minuten stond het 27 – 27. In een spannend slot hield Strassbourg de punten thuis. Een knappe zege voor Red Wolve Tom Robyns die twee keer scoorde. “We hadden niets te verliezen en konden dus vrijuit spelen. Saran had de strijdkracht die we  minuten lang op het veld brachten niet verwacht. Met veel hart in verdediging en veel snelheid in aanval was het de bedoeling bij de blijven. In de eerste helft misten we nog teveel kansen maar in de tweedehelft begon onze keeper veel ballen te pakken waardoor we konden uitlopen in de laatste  minuten tot  doelpunten. Dit hebben we slim kunnen uitspelen tot het eindsignaal. Heerlijke euforie na de wedstrijd. Met nog een laatste wedstrijd moeten we deze gouden punten absoluut verzilveren zodat we uit de gevarenzone geraken.”

Foto Facebook Tom Robyns

Limoges, nog steeds zonder de geblesseerde Nathan Bolaers, blijft in ‘the winning mood’ en versloeg Cherbourg in eigen huis. Eindstand 30 – 33. Dankzij deze zege stijgt Limoges naar de zesde plaats.

Er staat dit jaar nog één speeldag op het programma. Op 20 december trekt Strassbourg naar hekkensluiter Caen. Séléstat probeert het jaar op een goede manier af te sluiten en hoopt de punten tegen Dijon thuis te houden. Limoges neemt het thuis op tegen Nice.

Cesson kon afgelopen woensdag een goede zaak doen en zichzelf wat ademruimte geven maar dan moest het wel winnen van Aix. Bij de rust keken Jef Lettens en Thomas Bolaers aan tegen een 11 - 13 achterstand. Niet meteen een man overboord. In de tweede helft liepen de bezoekers gaandeweg uit om uiteindelijk Cesson een behoorlijk zware thuisnederlaag aan te smeren: 21 - 28. Jef Lettens, goed voor 8 reddingen (31%) had ongetwijfeld op een beter resultaat gehoopt. Op de slotspeeldag trekt Cesson naar Chambéry.

Bekijk HIER het wedstrijdverslag

Foto Cyril Mosqueron

In de Champions League ligt de competitie stil tot begin februari. Arber Qerimi komt op 10 februari met Zagreb opnieuw in actie. In de Seha - Gazprom League speelt Arber Qerimi morgen tegen Boekarest. Bij een eventuele zege klimt Zagreb opnieuw naar de tweede plaats op één punt van leider Vardar.

In de derde Bundesliga won Nicholas Plessers met Dragons met 33 - 26 van Northeimer. In de stand blijft Dragons tweede op drie punten van leider Krefeld.