EK Handbal dames : Nederland op titelkoers

Op het EK Handbal gaan we de slotweek in. Nederland versloeg gisteren Roemenië en blijft ongeslagen op dit EK. Onze Noorderburen spelen morgen en overmorgen nog twee wedstrijden in Groep 2. In Groep 1 is Rusland, mits winst vanavond, zeker van de halve finales die vrijdag gespeeld worden. 

Rusland heerst in Groep 1 en blijft met het maximum van de punten aan de leiding. Zelfs met een match minder gespeeld blijven ze aan de leiding. Op de openingsspeeldag versloeg Rusland thuisland Frankrijk met 26 - 23. Les Bleus liepen nadien nog averij op door gisteren 21 - 21 gelijk te spelen tegen Zweden. Leider Rusland moet straks aan de bak tegen Denemarken, de laatste in de stand. Bij winst zijn ze zeker van groepswinst. Frankrijk moet hun ticket voor de Final 4 nu woensdag veilig stellen tegen Servië.

Nederland smeerde Roemenië gisteren zijn eerste nederlaag aan. Oranje won met 29 – 24 en neemt de leiding in groep 2. Dinsdag speelt Nederland tegen Noorwegen dat in deze groep enkel kon winnen van Hongarije. De absolute kraker van deze poule wordt woensdag gespeeld. Dan neemt Nederland het op tegen het Duitsland van Xenia Smits, momenteel derde in groep 2.

Dit weekend is er het finaleweekend. In de eerste halve finale vrijdag neemt de winnaar van groep 1 het op tegen de tweede van groep 2 en speelt de groepswinnaar van groep 2 tegen de tweede van groep 1. 

Op basis van de huidige stand zijn dit de halve finales. Enkel Rusland is bij winst vanavond zeker van een finale ticket.

17.30 u : Rusland – Roemenië
21.00 u : Nederland - Frankrijk

Zondag om 14u is er de troostingsfinale. De nieuwe Europese kampioen kennen we zondagavond. De finale wordt om 17.30 u gespeeld.