Eerste stemronde Gala Speler en Speelster van het jaar

Op vrijdag 7 juni wordt voor het derde jaar op rij, in samenwerking met Stad Sint-Truiden, Stayen en Het Belang van Limburg, ‘Het Gala van de Speler en Speelster van het jaar georganiseerd’. Vanaf dit weekend kunnen spelers, speelsters en stafleden van de BENE-League en teams die in nationale spelen hun stem uitbrengen. Nieuw dit jaar is de persprijs.

De uitverkiezing van de Speler en Speelster van het jaar is een vaste waarde      geworden. Tijdens de voorbije editie zakten ruim 550 mensen af naar Stayen om er een fijne avond te beleven en het seizoen op een feestelijke manier af te sluiten. Aan de stemprocedure wordt niet geraakt. “Het is en blijft een prijs voor spelers en speelsters” zegt organisator Eric Dupain. “Wat is er mooier dan een prijs van je collega’s te ontvangen. Elke speler, speelster en staflid krijgt een stemformulier op naam. Op die manier heeft éénieder één stem en vermijden we dat de uitverkiezing een populariteitspoll wordt. Bij de vorige editie kreeg ik wel eens dat verwijt maar die kritiek is ongegrond. Wanneer iedereen die een stemformulier ontvang ook daadwerkelijk stemt is alles in evenwicht.”

Ook dit jaar wordt er met twee stemrondes gewerkt. “De eerste stemronde is voorbehouden voor spelers die uitkomen in de BENE-League en voor spelers en speelsters die nationaal spelen” zegt medeorganisator Jan Stryckers. “Bij de tweede stemronde, halfweg de playoffs, komen ook de spelers, speelsters en stafleden erbij die in de Liga’s spelen. Op die manier willen wij ook in het stemgedrag voor evenwicht zorgen en voorkomen dat er alleen gestemd wordt op zij die de playoffs bereiken. Tijdens de vorige editie hebben we een ‘Lifetime achievement Award’ uitgereikt. Een raad van wijzen zal die prijs ook dit jaar uitreiken. Nieuw bij deze editie is dat we de pers ook een stem geven in het geheel. Zij mogen een persprijs uitreiken.”

Vanaf vrijdag 14 december tot en met zondag 20 januari 2019 middernacht kan er gestemd worden. Spelers, speelsters en stafleden van teams die in nationale uitkomen en die geen stemformulier ontvangen zouden hebben kunnen dat laten weten via eric.dupain@handbal.be