Red Wolves Abroad

Via deze rubriek houden wij jullie op de hoogte van de prestaties van onze Red Wolves in het buitenland. 

Deze week beginnen we ons overzicht in de BENE-League waar het Bevo van Quinten Colman en Jo Smeets Achilles Bocholt in eigen huis de eerste seizoensnederlaag toediende. Halfweg de eerste helft zag het er nochtans niet goed uit voor Bevo dat tegen een 10 – 5 achterstand aankeek. Bevo rechtte de rug, dichtte de kloof en ging met één goal voorsprong rusten: 17 – 18. In de tweede helft bouwde Bevo een kloof uit maar Achilles Bocholt gaf zich niet zomaar gewonnen en kwam terug tot 28 – 29. Smeets vuurde zijn team nog eens aan en stelde in de slotfase de zege veilig: 29 – 33. Voor Quinten Colman en Jo Smeets de negende opeenvolgende zege. In de stand schuift Bevo op naar een gedeelde derde plaats.

Geen competitie dit weekend voor de heren in Frankrijk. Volgend weekend is er de laatste speeldag van 2018, zowel in de Lidl Starligue als in de Pro Ligue. In Frankrijk werd dit weekend wel gespeeld voor de beker. Het geplaagde Sélestas van Thomas Cauwenberghs, Jeroen De Beule en Simon Ooms nam het op tegen Nancy. Na de reguliere speeldag stond het 31 - 31. Sélestat verloor met het kleine verschil na strafworpen. Donderdag speelt Sélestat thuis tegen Dijon.

In de Seha Cup speelt het Zagreb van Arber Qerimi vanavond tegen Vojvodina. Voor Zagreb, dat de leiding deelt met Vardar, zou dit op papier geen probleem mogen zijn.

In de derde Bundesliga behaalde Nicholas Plessers met Dragons een billijk 22 - 22 gelijkspel. HSG Bergische Panther zocht halfweg de wedstrijd met een 10 - 12 voorsprong de kleedkamers op. Leider Krefeld versloeg Spenge en diept hun voorsprong op Dragons uit tot 4 punten.