Succesvolle dag van de trainer

Afgelopen zaterdag organiseerde Sport Vlaanderen in samenwerking met de Vlaamse Trainersschool de ‘Dag van de Trainer’. Zo veel mogelijk trainers zo goed mogelijk opleiden, dat is één van de doelstelling van de Vlaamse Trainersschool. Naast de vele opleidingen en bijscholingen die ze het ganse jaar door organiseren en ondersteunen, organiseren ze tweejaarlijks ook de 'Dag van de Trainer'. Die was dit jaar al aan haar achtste editie toe. Afgelopen zaterdag werd de Topsporthal Vlaanderen in Gent opnieuw omgetoverd tot een gigantisch congrescentrum. 

Een 2000 tal trainers afkomstig uit alle windstreken van het land en uit een zeer brede waaier aan sporttakken namen deel aan de ‘Dag van de Trainer’. Eén sport was de onze: handbal! Jelle Vonckx en Michel Kranzen begonnen voor een grote groep coaches met een theoretische sessie waarin enkele keypoints uit de topsportleerlijn belicht werden en de twee recente interlands cijfermatig geanalyseerd werden. 

Tijdens de praktijksessie (waar onze M19 Black Arrows enthousiast als demogroep fungeerde) werden enkele aspecten uit de visie van bondscoach Arnaud Calbry door Michel in de praktijk gebracht.