Fithandbaldag 12 mei 2019

Zondag 12 mei organiseert de Vlaamse Handbalvereniging haar jaarlijkse fithandbaldag. Fithandballers zijn welkom om er samen met hun kinderen/kleinkinderen een sportieve dag van te maken (uiteraard mag je ook zonder je kinderen komen).

We organiseren een recreatief tornooi van 11.00 u tot 17.00 u in de accommodatie van sporthal De Rode Loop in Merksem (Rode Loopstraat). Je kan de hele dag deelnemen ofwel kiezen voor de halve dag formule (11.00 u tot 14.00 u of 14.00 u tot 17.00 u).

We voorzien ook een reeks samen met (klein)kinderen in de namiddag (4 + 1 variant). Hier kunnen familieploegen (ouders + kinderen) aan deelnemen. Je mag uiteraard ook met verschillende families samen spelen. Je mag ook in 2 reeksen deelnemen, dan houden we daar in het schema rekening mee.

"Sporten wordt meer en meer een gezinsactiviteit. Sport Vlaanderen is daar zeer blij om en stimuleert dat ook" aldus Gerrit Vertommen"Ouders en/of grootouders vinden het bovendien ook leuk om samen te sporten. Zelf heb ik nog met mijn vader gespeeld. Hij was 42 en ik 16. Dat was fantastisch.   Door deze vorm aan te bieden kan het ook zonder handbalervaring. Ik herinner me dat we ooit tijdens een teambuilding met de collega's van het secretariaat een fietstocht maakten. Onderweg zijn we in een weide gestopt, hebben we met onze jassen doelen gemaakt en heeft iedereen zich écht rot geamuseerd. We willen graag iedereen laten ervaren hoe leuk handbal wel is."

Naast de wedstrijden zorgen we uiteraard ook voor voldoende catering (je kan na het tornooi nog gezellig samen iets eten: zie inschrijving p.2) en een programma voor de kinderen: springkasteel, streethandball initiaties/wedstrijdjes, handbalproeven, meet and Greet met Pim de Panter, …

Info Fithandbaldag:

Waar? Rodeloopstraat 2, 2170 Merksem

Fithandballers kunnen kiezen tussen handbal 4+1 (streethandbalvariant) of de reguliere vorm 7 tegen 7 op groot terrein met handbal maat 2

Hoe wordt de 4-1 variant gespeeld? (familieploegen spelen ook deze variant)
- 4+1 per ploeg, je mag uiteraard meerdere ploegen inschrijven
- Terreinen van +/- 30 op 14m op 2 doelen
- Als bal wordt de streethandball gebruikt (dribbelen is niet mogelijk)
- Beperkt contact: begeleiden met gebogen armen mag, zeker niet klemmen, duwen,…

Doelgroep:
Fithandballende ouders/grootouders (ex-spelers zijn ook toegelaten uiteraard (recreatief karakter en fair play staan voorop))

VHV T-shirt voor de eerste 100 inschrijvers bij aankomst

Hoe inschrijven ?
• Je stuurt de inschrijvingsstrook op volgende pagina naar gerrit.vertommen@handbal.be
• Gelieve in te schrijven ten laatste op 1 mei 2019.
• Deelname is gratis en er moet geen waarborg betaald worden. Wijzigingen kunnen doorgegeven worden tot en met 5 mei via mail naar gerrit.vertommen@handbal.be Wie zonder verwittigen afwezig blijft wordt een administratieve kost van 25 euro aangerekend.

Ingeschreven ploegen ontvangen tijdig alle nodige informatie (tornooischema’s,…)

Meer info via gerrit.vertommen@handbal.be