Red Wolves Abroad

Via deze rubriek houden we jullie op de hoogte van de prestaties van de Red Wolves in het buitenland.

Het was eindelijk nog eens een week die bol stond van de zeges en goals van onze Red Wolves. Op Nathan Bolaers na konden alle Red Wolves die de voorbije dagen in actie kwamen juichen. 

We beginnen ons overzicht in Straatsburg met een beslissende goal van Tom Robyns. Straatsburg ontving Nice, twaalfde in de stand. De heenwedstrijd eindigde op een onwaarschijnlijke 34 – 34. De terugwedstrijd was evenzeer een nagelbijter van hoog niveau die eveneens eindigde op een gelijkspel: 28 – 28. Straatsburg ging rusten met een bonus van één goal: 14 – 13. Op een zucht van het einde kwamen de bezoekers op voorsprong maar een goal van Tom Robyns op de buzzer zorgde ervoor dat Straatsburg een puntje thuis hield. Straatsburg is intussen 6 wedstrijden op rij ongeslagen en klimt in de stand op naar de 9e plaats met 11 punten. 

“Het was voor ons een zeer belangrijke wedstrijd” zegt Tom Robyns uit. “Als Nice zou winnen konden ze over ons springen in het klassement. We speelden niet ons beste spel en Nice deed er alles aan om het tempo uit de wedstrijd te halen. We hebben heel de wedstrijd voor gestaan maar het lukte ons niet om een beslissende kloof te slaan. In de laatste minuut kon Nice zelfs voor de eerste keer op voorsprong komen. Gelukkig konden we deze keer wel de gelijkmaker scoren in de laatste seconden.”

Archieffoto Tom Robyns van Martial Lithard

De gelijkmaker in Straatsburg werd gevierd als een zege. De overwinning van Sélestat werd zo mogelijk gevierd als het behalen van de titel. 11 wedstrijden werd er gewacht op een overwinning. Afgelopen vrijdag was het eindelijk raak al kwam die zege er in het absolute slot. Limoges, het team van Nathan Bolaers, ging rusten met een 13 – 14 stand. Ex Red-Wolve Thomas Cauwenbergs tekende voor 7 goals. Jeroen De Beule scoorde 3 keer. Simon Ooms kon de netten niet laten trillen. 

“EINDELIJK!!”, zo begin het WhatsApp bericht van Jeroen De Beule. “Eindelijk kunnen we winnen. En  de manier waarop we winnen, maakte het nog emotioneler. We stonden de tweede helft bijna altijd op voorsprong. 50sec voor het einde komen zij voor, wij komen gelijk. Zij nemen time out op 12sec van het einde en lijden balverlies met nog 4sec te spelen, tegenaanval van onze pivot, shot vanop 10m in de winkelhaak. We waren bijna vergeten hoe het voelde om te winnen dus dit doet echt deugd!!”

Aanstaande vrijdag nemen Straatsburg en Sélestat het tegen elkaar op. Een nieuwe clash van de Red Wolves ...

Photo Thierry Babinot

Geen activiteit in de Lidl Starleague waar het Cesson van Jef Lettens en Thomas Bolaers het woensdag opnemen tegen Ivry dat net achter Cesson in de stand staat. Bij winst van Ivry staan beide ploegen gelijk. Bij winst van Cesson wordt er al een kloofje van 4 punten geslagen. Afgelopen week raakte eveneens bekend dat Jef Lettens volgend seizoen uitkomt voor Toulouse, 

Op naar de Duitse Bundesliga waar onze tweede nationale doelman Nicholas Plessers ging winnen op bezoek bij vfl Gummersbach. Eindstand 24 – 27. “De eerste helft liep alles goed voor ons en bij de rust stond het 9-16 voor ons. In de 2de helft konden we ons niet meer zo goed doorzetten tegen de verdediging. Dit had als gevolg dat ze tot 2 doelpunten konden komen. Gelukkig hebben we het nog tot een goed einde gebracht.”

We ronden ons internationaal overzicht af in Nederland waar het Bevo van T2 Jo Smeets en Quinten Colman een 28 - 28 gelijkspel behaalde bij Volendam. In de stand loopt Aalsmeer één puntje uit.

Koop HIER je tickets voor België - Zwitserland, 10 april, 20.10 u in Sportoase Leuven (Philipssite 4)

DOWNLOAD HIER de PDF van de officiële poster

DOWNLOAD HIER de JPEG van de officiële poster

DOWNLOAD HIER de banner voor Facebook en Twitter