Red Wolves Abroad

Een nieuwe maandag, een nieuw overzicht van de Red Wolves Abroad.

We beginnen ons overzicht van de Belgen in het buitenland in de Pro Ligue in Frankrijk waar de wedstrijd Sélestat - Strasbourg onze aandacht trok, oftewel de clash tussen Simon Ooms, Jeroen De Beule en Thomas Cauwenberghs tegen Tom Robyns.  Sélestat zit weer op het goede spoor en boekte in de derby tegen Straatsburg hun tweede zege op rij. Halfweg de partij was het 18 - 13. In de tweede helft drong Strasbourg aan en verkleinde het de kloof maar uiteindelijk hield Sélestat de punten thuis. Eindstand 32 - 31. Simon Ooms scoorde 5 keer. De Belgische spelers verzamelden voor een familieportret. "We spelen zeker geen perfecte wedstrijd maar door de wil en motivatie die we nu wel op het terrein weten te leggen slagen we er nu wel in om de punten thuis te houden. We proberen nu om deze positieve flow zo lang mogelijk aan te houden, te beginnen met de moeilijke verplaatsing naar Cherbourg van volgende week" aldus Simon Ooms. In de stand stijgt Sélestat naar de 8e plaats. Strasbourg blijft 10e en moet weer naar beneden kijken.

Foto met dank aan Thierry Babinot. Bekijk HIER alle foto's.

Het Limoges van Nathan Bolaers zorgde voor een stunt door leider Chartres met 30 - 21 te verslaan. 4356 toeschouwers zagen een heerlijke partij. Limoges ging rusten met 16 - 7.  Ook in de tweede helft hield Limoges het tempo hoog en kwam de leider nooit in de partij. Doelman Annotel schitterde met 14 reddingen! Nathan Bolaers scoorde twee keer uit drie pogingen. 

“We speelden afgelopen vrijdag een zeer goede match” begint Nathan Bolaers zijn analyse. “We grepen Chartres meteen naar de keel. In geen tijd stond het 8 – 1! We wilden er ook écht iets van maken. De twee vorige wedstrijden hadden we telkens met één goal verschil verloren. Dat was zeer frustrerend. Chartres werd het kind van de rekening. Na onze voorsprong hielden we de ganse tijd de controle over de wedstrijd. Iedereen heeft een dijk van een wedstrijd gespeeld. Van de doelman over de verdediging tot de aanval. Dit was onze beste match van het seizoen. Voor de gelegenheid werd de wedstrijd verplaatst naar de zaal van de basket. Bijna 4400 toeschouwers, een record in de Pro Ligue, genoten van het spektakel. De sfeer was fantastisch!” 

Op de 14e speeldag van de Lidl Starligue behaalde Cesson een 18 - 18 gelijkspel op het veld van Ivry.  Aan de rust keek het Cesson van Thomas Bolaers en Jef Lettens tegen een achterstand aan en stond het 14 - 8.  In de tweede helft zat Cesson beter in de wedstrijd. Op de buzzer bezorgde pivot Kamtchop Cesson een punt.  In de stand blijft Cesson 11e en telt het twee punten meer dan Ivry.

In de Bundesliga haalden de Dragons van Nicholas Plessers verschroeiend uit en draaiden ze tegenstander Langenfeld door de gehaktmolen. Eindstand 36 : 24. In de stand blijft Dragons tweede op 4 punten van leider Krefeld.

Herpertz Bevo, de club van T2 Jo Smeets en Quinten Colman, genoot van een vrij weekend. Hun wedstrijd tegen Visé werd, omwille van Europese verplichtingen van Visé, uitgesteld naar donderdag 28 februari. 

HC Visé BM, met Red Wolves Yves Vancosen en Louis Marchal, krijgt omwille van hun prestatie en Europese kwalificatie voor de kwartfinales van de Challenge Cup ook een plaatsje in deze lijst. Visé won na de heenwedstrijd ook de return. Voor eigen volk werd het 36 - 34. Bravo aan spelers, staf en bestuur!

Mogelijke tegenstander van Wezet in de kwartfinales zijn de Russische clubs Neva en Dynamo Victor, het Griekse Athene, het Portugese Madeira, het Roemeense Boekarest, het Finse Dicken en het Bosnische Borac.

Foto Facebook HC Visé BM

RED WOLVES 

Koop HIER je tickets voor België - Zwitserland, 10 april, 20.10 u in Sportoase Leuven (Philipssite 4)

DOWNLOAD HIER de PDF van de officiële poster

DOWNLOAD HIER de JPEG van de officiële poster

DOWNLOAD HIER de banner voor Facebook en Twitter