Black Arrows Abroad

In deze wekelijkse rubriek zetten de we spotlights op onze handbal ambassadrices die in het buitenland spelen. 

Momenteel zijn er vijf Black Arrows die in het buitenland spelen: 

  • Nele Antonissen, Dalfsen (Nederland)
  • Clara Verschuuren, Dalfsen (Nederland)
  • Maureen Racz, Rennes (Frankrijk)
  • Aaricia Smits, Metz (Frankrijk)
  • Munia Smits, Blomberg-Lippe (Duitsland)

We beginnen ons wekelijks overzicht in Duitsland waar Munia Smits en Blomberg-Lippe een 26 - 23 nederlaag opliepen in Bad Wildungen. “We begonnen goed aan de partij en stonden na 10 minuten op voorsprong: 3 – 4. Nadien kwam Bad Wildungen beter in de wedstrijd. Ze kwamen eerst langszij en liepen vervolgens beetje bij beetje van ons weg. We gingen rusten bij 13 – 10. In de tweede helft knokken we onszelf terug in de partij en komen we bij 17 – 17 op gelijke hoogte. We laten vervolgens de thuisploeg terug in de wedstrijd komen waardoor ze snel een kloofje kunnen slaan en het in geen tijd 20 – 17 is. We hebben nog één keer de rug gerecht maar kregen de kloof niet meer gedicht. Eindstand 26 – 23” aldus Munia Smits.

Foto met dank aan Munia Smits.

In Nederland is Nele Antonissen er niet in geslaagd om haar wedstrijd met Morrenhof-Jansen Dalfsen tot een goed einde te brengen. Op bezoek bij leider VOC werd met 36 - 29 verloren. “VOC strafte elke fout die we maakten op de counter genadeloos af” zegt Nele Antonissen. “Halfweg de partij keken we tegen een achterstand van 9 goals aan. In een voor ons betere tweede helft knokten we terug tot 4 doelpunten verschil. Dichter zijn we niet kunnen komen. Uiteindelijk won VOC met 36 – 29.”

We sluiten af in Frankrijk met opnieuw een zege van Saint-Grégoire Rennes. De leider ging met 21 - 29 winnen op bezoek bij Val d'Orge HB Fém. Maureen Racz en co hebben in de stand nu al 6 punten voorsprong op eerste achtervolger Chambray Touraine.

Foto Facebook Maureen Racz

Foto homepage Crédit photos : D. Mélique

Het Metz van Aaricia Smits leed een verrassende nederlaag. "Dit weekend hebben we onze eerste wedstrijd van het seizoen verloren met 3 doelpunten verschil” zegt Aaricia Smits. “Vanaf het begin van de wedstrijd zat het niet goed en waren wij met ons hoofd niet bij de wedstrijd. We hebben op geen enkel moment onze kwaliteiten en onze sterke punten getoond. De nederlaag was dan ook verdiend.”