Black Arrows Abroad

In deze wekelijkse rubriek zetten de we spotlights op onze handbal ambassadrices die in het buitenland spelen. 

Momenteel zijn er vijf Black Arrows die in het buitenland spelen: 

  • Nele Antonissen, Dalfsen (Nederland)
  • Clara Verschuuren, Dalfsen (Nederland)
  • Maureen Racz, Rennes (Frankrijk)
  • Aaricia Smits, Metz (Frankrijk)
  • Munia Smits, Blomberg-Lippe (Duitsland)

Munia Smits proefde het afgelopen weekend nog eens van de zoete smaak van een zege. Blomberg Lippe versloeg met 30 – 25 TV Nellingen. In de stand blijft Blomberg 9e maar blijft het in contact met de 4 ploegen die net boven hen gerangschikt staan. “Tot de laatste 5 min bleef het spannend. We hebben écht tot het einde moeten knokken voor de zege. In de eerste helft wilden we allemaal té veel. Je kan ook té gretig zijn en dat was het geval. De tweede helft was beter, vooral ook verdedigend met achter het blok een prima keepster. Van daaruit konden we beginnen bouwen en zelf het tempo bepalen.”

Morrenhof-Jansen Dalfsen speelde afgelopen weekend hun laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Tegenstander was Foreholte. Voor beide teams stond er niets meer op het spel. Nele Antonissen en co lieten geen spaander heel van de tegenstand en won met 36 – 20. Halfweg de partij was de stand 17 – 8 in het voordeel van de thuisploeg. Morrenhof-Jansen Dalfsen en Nele Antonissen sluiten de reguliere competitie af als 6e en spelen de play-offs. Na een week rust beginnen in het weekend van 9 – 10 maart de play-offs.

Maureen Racz en haar ploeggenoten van Saint-Grégoire Rennes Métropole HB spelen volgende week tegen Chambray Touraine oftewel de leider tegen eerste achtervolger. De puntenkloof bedraagt nu 6 punten. Net als Maureen Racz genoot ook Aaricia Smits van een vrij weekend.