Red Wolves Abroad

In onze wekelijkse rubriek Red Wolves Abroad hebben we aandacht voor de prestaties van de Red Wolves in het buitenland. Twee van die Red Wolves spelen volgend jaar opnieuw in de Belgische competitie. Jeroen De Beule verdedigt vanaf volgend seizoen de kleuren van Hubo Initia Hasselt dat afscheid neemt van coach Joop Fiege en Jo Delpire verwelkomt. Nathan Bolaers keert na twee jaar Frankrijk eveneens terug naar België en gaat opnieuw aan de slag bij Handbal Tongeren.

In de Lidl Starligue verloor Cesson-Rennes met 23 - 30 van Nîmes. In de stand blijft het team van Thomas Bolaers en Jef Lettens 11e en volgt het op 2 punten van Toulouse die 10e staan. Woensdag speelt Cesson op verplaatsing bij Toulouse, de nieuwe club van Jef Lettens volgend seizoen.

In de Pro League leden Red Wolves Simon Ooms, Jeroen De Beule en ex-Red Wolve Thomas Cauwenberghs een nipte nederlaag. Op bezoek bij Cherbourg werd het 26 – 25. Bij de rust was het 15 – 13. In een spannende tweede helft kwam Sélestat langszij. Met nog 4 minuten te spelen was de stand gelijk: 25 – 25. Een doelpunt op 3 seconden van de buzzer besliste de wedstrijd. Een jammerlijke nederlaag voor onze Wolves. Jeroen De Beule tekende voor 6 goals. In de stand wipt Cherbourg over Sélestat naar de 9e plaats. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt 1 punt.

Net als zijn collega's bij Sélestat leed ook Tom Robyns een nipte nederlaag. Strasbourg verloor thuis met 1 goal verschil: 26 - 27. Bij de rust had Dijon een bonus van 3 goals en stond het 10 - 13. Dijon, dat vrijwel de ganse wedstrijd op voorsprong stond, kwam in het absolute slot van de wedstrijd bijna nog in de problemen maar kon Strasbourg uiteindelijk nipt afhouden. Een lichte blessure hield Tom Robyns dit weekend aan de kant.

En ook Nathan Bolaers kon zijn partij dit weekend niet winnen. Na de stuntzege van vorige week verloor Limoges met 30 - 28 op bezoek bij Crétail. Nathan Bolaers scoorde drie keer uit evenveel pogingen.

Stand Pro League

SGSH Dragons organiseerde een doelpuntenkermis op het veld van hekkensluiter MTV Grobenheidorn. Halfweg de partij was het 18 - 26. Na de volle 60 minuten had het Dragonas van Nicholas Plessers maar liefst 47 keer de weg naar doel gevonden. Eindstand 34 - 47. In de stand blijft Dragens tweede op 4 punten van leider HSG Krefeld.

Quinten Colman en T2 van de Red Wolves Jo Smeets boekten een nipte maar voor hen zeer belangrijke overwinning op bezoek bij Handbal Tongeren. In de stand blijft Bevo 5e maar naderen ze op Aalsmeer dat dit weekend met 19 - 18 ging verliezen bij Volendam dat nu op gelijke hoogte komt met Bevo. Bevo speelt donderdag 28 februari een inhaalwedstrijd tegen Visé.