Red Wolves Abroad

Dit weekend presteerden enkele Red Wolves op zeer hoog niveau. Lees er alles over in onderstaand artikel over onze Red Wolves Abroad. Vergeet je tickets voor de interland België - Zwitserland van 10 april niet te bestellen. Onderaan het artikel alle info ivm de tickets. Je kan er ook digitaal promotiemateriaal vinden.

De sterkste en wellicht meest opmerkelijkste prestatie van een Red Wolve in het buitenland kwam uit Limoges waar Nathan Bolaers met 10 doelpunten uit evenveel pogingen een groot aandeel had in de 34 – 24 zege van Limoges tegen Cherbourg. Bij de pauze was het 16 – 13. Dankzij deze zege komt Limoges de top 6 binnen. 

“We speelden een zeer goede wedstrijd met heel veel intensiteit en strijdlust” zegt Nathan Bolaers. “Op verdedigend vlak hebben we heel veel ballen gerecupereerd waarna we in opbouw veel hebben kunnen scoren. Ik heb kunnen profiteren van de ruimte van de agressieve verdedigers van Cherbourg. Ons plannetje waar we de ganse week op getraind hebben werkte.”

Behalve Nathan Bolaers waren ook de Belgen bij Sélestat aan het feest. Thomas Cauwenbergs (donderdag papa geworden van Cléo) , Simon Ooms en Jeroen De Beule versloegen Massy met 25 - 21. Halfweg de partij was het 13 - 10 voor Sélestat. 

“Een zege doet altijd deugd. We hebben vrijdag nog maar eens aangetoond dat een wedstrijd in verdediging wordt gewonnen. Aanvallend hadden we dezelfde problemen als eerder dit seizoen: genoeg kansen creëren, maar niet goed afwerken. Verdedigend stonden we heel sterk met een keeper die een hele goeie partij speelde. Dan kan je je al een foutje permitteren in aanval. Leuk om de hele wedstrijd op voorsprong te staan en het ook vast te kunnen houden tot het einde. Simon speelde verdedigend een gewéldige wedstrijd en Caucau (die donderdag vader werd van Cléo) was aanvallend weer heel belangrijk” besluit Jeroen De Beule.

Photo Thierry Babinot

Bij Strasbourg hield een lichte blessure ook deze week Tom Robyns aan de kant. Strasbourg verloor het degradatieduel tegen Grenoble met 29 – 26. Nochtans ging Strasbourg rusten met een 10 – 14 voorsprong. In de 47e minuut kwam Grenoble langszij en ging erop en erover. In de stand zakt Strasbourg naar de voorlaatste plaats met 11 punten. Dat zijn er evenveel als Nice en St-Marcel Vernon en 1 minder dan Grenoble. De situatie is bijgevolg niet uitzichtloos voor Strasbourg en Tom Robyns.

In de Lidl Starleague verloor Cesson met 36 - 26 op bezoek bij Toulouse. Cesson, de ploeg van Jef Lettens en Thomas Bolaers, zakt naar de op twee na laatste plaats met gelijk aantal punten met Ivry dat een 33 - 29 nederlaag leed in Nantes.

In de BENE-League won Herpertz Bevo van Jo Smeets en Quinten Colman met 27 - 23 van Quintus. In de stand blijf Bevo, dat midweek verloor tegen Visé, vijfde op 1 punt van OCI Lions dat eveneens onderuit ging op bezoek bij Hurry Up én op één punt van Aalsmeer dat won van Visé.

RED WOLVES 

Koop HIER je tickets voor België - Zwitserland, 10 april, 20.10 u in Sportoase Leuven (Philipssite 4)

DOWNLOAD HIER de PDF van de officiële poster

DOWNLOAD HIER de JPEG van de officiële poster

DOWNLOAD HIER de banner voor Facebook en Twitter