Black Arrows Abroad - volgend weekend stage in Hasselt

In deze wekelijkse rubriek zetten de we spotlights op onze handbal ambassadrices die in het buitenland spelen. 

Momenteel zijn er vijf Black Arrows die in het buitenland spelen: 

  • Nele Antonissen, Dalfsen (Nederland)
  • Clara Verschuuren, Dalfsen (Nederland)
  • Maureen Racz, Rennes (Frankrijk)
  • Aaricia Smits, Metz (Frankrijk)
  • Munia Smits, Blomberg-Lippe (Duitsland)

In Nederland viel er goed en slecht nieuws te rapen voor onze Belgische meisjes die bij Dalfsen aan de slag zijn. Ze wonnen hun eerste play-off wedstrijd tegen Venlo maar de club stopt met het opleidingstraject en dus moeten Nele Antonissen en Clara Verschuuren op het einde van het seizoen op zoek naar een andere club. 

“Dit weekend moesten we de eerste wedstrijd van de play-offs thuis spelen tegen Venlo. Volgende week volgt de terugwedstrijd en op basis van het resultaat van beide wedstrijden gaat 1 ploeg naar de halve finale en de andere ploeg speelt voor plaats 5-6. Het begin van de wedstrijd ging gelijk op, maar naarmate de eerste helft vorderde wisten we een klein kloofje uit te bouwen waardoor we de rust in gingen met een 16-11. De tweede helft bleven we snel en heel goed als team spelen waardoor we steeds verder konden uitlopen. De eindstand was dan ook 36-23” aldus Nele Antonissen 

Lees HIER HET OFFICIËLE STATEMENT van de club betreffende het stopzetten van het opleidingsplan. 

In Frankrijk won Aaricia Smits haar wedstrijd tegen Aulny met 20 – 31. “We hadden tijdens heel de wedstrijd de bovenhand. Na de rust werd het verschil tussen beide ploegen groter en hebben we kunnen laten zien dat we de winst verdienen” aldus Aarica Smits.

Maureen Racz en Sint-Grégoire Rennes Métropole HB blijven in 'the winning mood'. Afgelopen weekend ging Rennes met 28 - 34 winnen op bezoek bij US Alfortville.

In Duitsland leed Munia Smits een nipte thuisnederlaag. De wedstrijd tegen Buxtehuder SV eindigde op 31 - 32.  Wij speelden afgelopen zaterdag tegen de BSV Buxtehuder en verloren 32-31. Het was in het algemeen weer een zeer snel spel van beide kanten. Het is uitstekend dat we 31 goals maken maar dat we 32 goals slikken is te veel.  De constante ontbrak in onze verdediging. We schakelden wel heel snel om naar de aanval waardoor we een snel antwoord konden geven maar in de laatste 30seconden maakte de BSV het winnende doelpunt waardoor wij verloren met 1 doelpuntje” zegt Munia Smits die eindigt met uitstekend nieuws. “Ik heb mijn contract bij Blomberg-Lippe voor twee jaar verlengd!” #bravo  

Black Arrows dit weekend op stage in Hasselt

De Black Arrows zijn volgend weekend op stage in Hasselt waar ze op zaterdag en zondag twee keer trainen. De trainingen gaan door in de Alverberg, de uitvalsbasis van de Black Arrows. De stage kadert in de voorbereiding van het tornooi Rostov-on-Don in Rusland waar de Arrows op 23 en 24 maart aan zullen deelnemen.