Red Wolves Abroad

Ook het voorbije weekend waren enkele Red Wolves actief in het buitenland. Van sommigen is er ook transfernieuws. Zo keert Arber Qerimi terug naar Handbal Tongeren net als Nathan Bolaers. Eerder was al geweten dat Jeroen De Beule een contract ondertekende bij Hubo Initia Hasselt. Doelman Nicholas Plessers gaf eerder ook al te kennen dat hij een andere uitdaging nodig had. Waar zijn toekomst ligt is vooralsnog niet geweten. Van zodra er meer nieuws is lezen jullie dat uiteraard via een volgend artikel van Red Wolves Abroad. 

Maar eerst de focus op het sportieve. Tom Robyns is hersteld van zijn blessure. De Limburger had dit weekend met 8 goals een groot aandeel in de 33 - 32 zege tegen  hekkensluiter Caen. Dankzij de zege wipt Strassbourg naar een voorlopig 10e plaats. 

“Na enkele moeilijke weken met veel blessures en het feit dat het contract van onze trainer niet verlengd zou worden mochten we onze wedstrijd tegen Caen niet verliezen. Die angst was goed zichtbaar in de eerste 10 minuten. De verdediging stond veel te plat en in aanval was er onvoldoende geloof in eigen kunnen. Na ook nog een rode kaart van onze enige pivot na 20 minuten leek het een doemscenario te worden. We herpakten ons echter en met de spelers die we hadden zijn we de rest van de wedstrijd tot het uiterste gegaan. De ploeg had deze overwinning nodig en ook voor mezelf deed het deugd om terug op het veld te staan. Deze overwinning moet vertrouwen opdoen voor de moeilijke weken die eraan komen" aldus Tom Robyns.

Goed nieuws was er ook voor Nathan Bolaers die met Limoges ging winnen op bezoek bij St-Marcel Vernon. Eindstand 25 - 27. Bolaers tekende voor drie goals uit evenveel pogingen. In de stand schuift Limoges op naar de top 6.

Het Sélestat van De Beule, Ooms en Cauwenbergs ging dan weer verliezen bij Dijon. Eindstand 27 – 22. Zo blijft het een zeer wisselvallig seizoen voor Sélestat dat in de stand 9e blijft.

Nathan Bolaers en Jef Lettens hadden afgelopen week geen wedstrijd. Aanstaande woensdag spelen ze thuis tegen Istres, de laatste in de stand. Een belangrijke wedstrijd dus voor onze Wolves.

In de BENE-League moeten Jo Smeets en Quinten Colman tot het gaatje strijden voor een ticket in de FINAL4. Bevo hield tegen Sporting Nelo de punten thuis en maakt als vijfde in de stand nog altijd aanspraak op de FINAL4. Maar dan moet er volgend weekend thuis gewonnen worden van rechtstreekse concurrent Aalsmeer die vierde staan en één punt meer tellen dan Bevo.

RED WOLVES 

Koop HIER je tickets voor België - Zwitserland, 10 april, 20.10 u in Sportoase Leuven (Philipssite 4)

DOWNLOAD HIER de PDF van de officiële poster

DOWNLOAD HIER de JPEG van de officiële poster

DOWNLOAD HIER de banner voor Facebook en Twitter