Red Wolves komen tekort tegen Zwitsers

De Red Wolves hebben woensdagavond in een zo goed als uitverkochte Sportoase in Leuven hun derde EK kwalificatiematch tegen Zwitserland verloren met 25 – 28. Halfweg de partij was het 10 – 16. Zondagnamiddag spelen de Belgen de return in Zwitserland. 

De Belgen begonnen onbevangen aan de partij. Damian Kedziora opende in de eerste minuut de score, 1 – 0. Andy Schmid maakte met een onderhandsschot gelijk, 1 – 1. Het eerste kwartier was de partij helemaal in evenwicht. Bij een 7 – 8 stand kwam Zwitserland voor het eerst op voorsprong. Het laatste kwartier van de eerste helft gaven de Belgen niet thuis en liep Zwitserland makkelijk uit tot 10 – 16. 

Het gebrek aan agressiviteit in de eerste helft werd bij aanvang van de tweede periode meteen gecompenseerd met een tijdstraf van Yves Vancosen. Debutant Ilyas D’Hanis scoorde zijn eerste goal bij de Red Wolves waarna de Zwitsers vliegensvlug de kloof uitdiepten tot 11 – 19. Ooms luidde de wederopstanding in waarna Bartosz Kedziora de ploeg op sleeptouw nam en de kloof bij 18 – 20 verkleinde tot 2 eenheden. Het publiek stuwde de ploeg naar voren maar een misser en enkele reddingen voorkwamen dat de Belgen langszij kwamen. De bezoekers liepen opnieuw 4 goals uit tot 22 – 26. Coach Calbry schreeuwde alsof zijn leven ervan af hing maar het mocht niet baten. België verloor met 25 – 28 een beetje van zichzelf maar ook van Zwitserland.