Red Wolves achten zich niet kansloos in Zwitserland

De Red Wolves nemen het aanstaande zondag in Schaffhausen voor de tweede keer op enkele dagen tijd op tegen Zwitserland. De Belgen verloren eerder deze week de heenmatch in Leuven met 25 – 28 van Zwitserland dat na het gelijke spel van Servië tegen Kroatië nu tweede staat in groep 2. België staat vierde en laatste met één punt. De ontgoocheling na de nederlaag tegen Zwitserland was groot maar de Belgen kijken vooruit, achten zich niet kansloos maar beseffen wel dat ze zondag haast een perfecte wedstrijd moeten spelen.

Bondscoach Arnaud Calbry zat na afloop van de partij België – Zwitserland met gemengde gevoelens. Hij was boos en ontgoocheld tegelijkertijd. “We zijn nu vrijdag en dat gevoel is nu weg. We hebben de wedstrijd herbekeken en geanalyseerd. Als wij in Zwitserland met dezelfde ingesteldheid spelen zoals wij afgelopen woensdag in de tweede helft, die wij met 15 – 12 wonnen, dan zijn er zeker mogelijkheden. Het moet ook wat meezitten. Als het doelpunt van Jeroen gevalideerd wordt is de stand  8 – 9. De goal wordt afgekeurd, het wordt 7 – 10 en de kloof wordt groter. We zijn een klein handballand. Als we het respect van de scheidsrechters willen dan moeten wij grote landen verslaan. Ik heb intussen de beelden herbekeken. We missen in totaal elf kansen. Als we er daar 40% van omzetten zit ik aan vijf goals. Tel die mee op met het eindresultaat en dan winnen we. Ik weet dat het pure wiskunde is, maar het is wel een feit. We moeten gewoon de prestatie van de tweede helft proberen te herhalen met dat verschil dat we onze kansen beter moeten afwerken. Of het mogelijk is dat we in Zwitserland iets kunnen gaan rapen? Kijk, wie er niet in gelooft blijft beter thuis. Zelfs als er maar zeven mensen zouden geloven dat het mogelijk dan ga ik nog en neem ik enkel hen mee. Vandaag was iedereen op training wat wil zeggen dat iedereen in onze kansen gelooft.”

“Naar mijn mening waren we woensdag veel te terughoudend. We kunnen veel beter dan wat wij getoond hebben” zegt Damian Kedziora. “We hebben gisteren de wedstrijd lang, goed en positief geanalyseerd. Als we iets beter spelen behoort zondag een punt tot de mogelijkheden en sluit ik zelfs een zege niet uit. Andy Smid is een goede speler maar ik denk dat we ons bij aanvang van de wedstrijd té zeer op hem gefixeerd hebben waardoor zijn medespelers te veel ruimte kregen en daarvan hebben kunnen profiteren.  In de tweede helft hebben we het veel beter gedaan door de Zwitsers in blok op te vangen.”

HERBEKIJK HIER de persconferentie van vrijdagmiddag

Donderdagavond behaalde Servië een gelijkspel tegen Kroatië. Eindstand 25 - 25. Zondagavond om 20.30 u wordt de return in Kroatië gespeeld.