Sint-Truiden en Bocholt strijden om de titel

Handbal Sint-Truiden en Achilles Bocholt nemen het aanstaande zondag een eerste keer tegen elkaar op met als inzet de landstitel in hoogste afdeling bij de dames. Handbal Sint-Truiden won de voorbije twee jaar de titel. Achilles Bocholt beëindigde de play-offs als leider en geniet van het thuisvoordeel. De tweede wedstrijd en een eventuele belle wordt gespeeld in Bocholt. Wie het eerst twee wedstrijden wint is landskampioen. 

Sint-Truiden en Achilles Bocholt speelden dit seizoen al vier tegen elkaar. Geen enkele keer kon Sint-Truiden winnen van Achilles Bocholt. Enkel in de kwartfinales van de Beker van België was Sint-Truiden te sterk voor Achilles Bocholt. De Truienaren wonnen enkele weken geleden die bekerfinale maar moest tot de laatste speeldag van de play-offs strijden voor een plaats in de finale. “Ik ben blij dat we nu eindelijk zo ver zijn en dat we de finales kunnen aanvatten” zegt Jo Delpire, trainer van Handbal Sint-Truiden. “Het is een lange en slopende competitie geweest. Tegen Fémina Visé hebben we een goede wedstrijd gespeeld en hebben we onze goede verdediging teruggevonden. Dat was ook al het geval in de tweede helft van de bekerfinale. Dat geeft ons vertrouwen. Mijn team is er fysiek en mentaal klaar voor. Het is moneytime. Het is erop of eronder. We zijn vol enthousiasme en vertrouwen en willen de klus in twee wedstrijden klaren. Ik geloof in een goede afloop en blijf herhalen dat we alleen van onszelf kunnen verliezen.” 

“Wat me opvalt is dat de meiden deze week relatief ontspannen zijn. We hebben dit seizoen al enkele belangrijke wedstrijden gespeeld en dan was er toch iets meer stress. Daar merk ik nu niets van. Ze zijn gretig en hebben heel veel vertrouwen. Er zijn nogal wat speelsters die op het einde van het seizoen stoppen met handballen of naar een andere ploeg vertrekken. Dat zorgt voor vastberadenheid om de titel te pakken” zegt Mathijs Woolderink, trainer van Achilles Bocholt. “Ik zie natuurlijk een beetje gezonde spanning maar vooral heel veel vastberadenheid en heel veel vertrouwen. Onze zege in de play-offs op bezoek bij Sint-Truiden heeft ons moraal gegeven. Het was een bevestiging dat we op verplaatsing daar ook een resultaat konden halen. Sint-Truiden is ook wel een stevige ploeg. Dat bewezen ze onlangs nog in de bekerfinale. Ze speelden de voorbije jaren ook meer finales dan wij waardoor ze meer ervaring hebben met dit soort wedstrijden. We hebben dit seizoen ook vaak gelijkgespeeld. Het is fifty-fifty, al denk ik dat het momentum nu iets meer bij ons ligt. We zien de finales met veel vertrouwen tegemoet.”

Archieffoto Sint-Truiden kampioen 2017 - 2018