Red Wolves Abroad - slot

De competities in het handbal lopen stilaan naar hun einde en/of zijn dit weekend tot een einde gekomen. Een overzicht van de gebeurtenissen van onze Red Wolves, onze Belgische handbalambassadeurs, in het buitenland.

Alvorens aan ons laatste overzicht van dit seizoen te beginnen melden we dat de Red Wolves het op woensdag 12 juni thuis opnemen tegen Servië. Een zéér belangrijke partij met het oog op de toekomst.

KOOP HIER JE TICKETS VOOR BELGIIË - SERVIË

DOWNLOAD HIER DE OFFICIËLE POSTER 

DOWNLOAD HIER DE BANNER VOOR WEBSITE - FACEBOOK - TWITTER

Vorige week raakte bekend dat Red Wolve Simon Ooms Sélestat verlaat en terugkeert naar de Lidl Starligue. Ooms ondertekende een contract bij Ivry, momenteel 11e in de hoogste afdeling van het Franse handbal. "Ivry is de club met de meeste historie in Frankrijk en ik ben dan ook zeer gelukkig dat ik hier verder aan zal mogen bijdragen voor de komende seizoenen. Als alles goed gaat speelt Ivry ook volgend seizoen in de Lidl starligue. Ik zie mijn terugkeer naar de eerste klasse dan ook als een bevestiging dat mijn passage bij Sélestat, waar ik overigens zeer goede herinneringen aan overhoudt, de juiste keuze was." Ivry staat op dit moment 10e in de Lidl Starligue en is nog niet zeker van het behoud.

Het Sélestat van Ooms, De Beule en Cauwenberghs sloot afgelopen vrijdag de competitie af met een nederlaag. Op bezoek bij St-Marcel Vernon werd het 26 - 25. De eveneens afscheidnemende Jeroen De Beule nam vier goals voor zijn rekening. Sélestat sluit na een ontgoochelend seizoen de competitie af op de achtste plaats. Vorig jaar greep Sélestat nipt naast de promotie naar de Lidl Starligue.

Het werd ook een horrorseizoen voor Strassbourg dat op de slotdag met 32 - 30 ging verliezen in Nancy. Grenoble klopte thuis Caen met 31 - 25 en wendt daardoor de degradatie af ten nadele van Strassbourg. Beide ploegen sluiten de competitie af met 16 punten maar Straatsburg degradeert omdat het één match meer wist te winnen. Een domper voor Straatsburg en Tom Robyns die eerder al liet weten dat hij de club zou verlaten. Tom Robyns scoorde vrijdag zes keer.

Tom Robyns speelt volgend seizoen bij Massy dat de competitie als vijfde afsloot. Massy maakt nog kans op promotie. Woensdag speelt het thuis tegen Nancy dat als vierde eindigde. Zaterdag volgt de return in Nancy. Bij winst moet Massy nog vier wedstrijden spelen om te kunnen promoveren.

Foto website Massy

Nathan Bolaers nam met een 26 - 26 gelijkspel tegen Saran afscheid van Limoges. Bolaers keert terug naar België en speelt volgend seizoen bij Handbal Tongeren.

Eindstand Proligue

Jef Lettens en Thomas Bolaers hadden dit weekend geen wedstrijd in de Lidl Starligue.  Met nog vier speeldagen voor de boeg zijn de Belgen in loondienst van Cesson nog lang niet zeker van het behoud. Cesson staat op twee na laatste en telt 9 punten. Dat is er 1 meer dan de voorlaatste, Istres, en 5 meer dan Pontault. Cesson telt 1 punt minder dan Ivry, de toekomstige ploeg van Simon Ooms, dat ook nog niet in veilig water is.

In Nederland wordt volgend weekend de vijfde speeldag in de play-offs gespeeld. Jo Smeets en Quinten Colman nemen het met Herpertz Bevo op tegen leider Green Park Aalsmeer dat met nog twee speeldagen te gaan zeker is van de play-off finale. De Lions van Pieter Strauven spelen thuis tegen Volendam. Bij winst zijn ook de Lions zeker van hun plaats in de finale.

Nicholas Plessers verloor afgelopen vrijdag zijn laatste wedstrijd met Dragons op bezoek bij Northeimer. Eindstand 24 - 23. Dragons eindigt de competitie als tweede op acht punten van kampioen Krefeld. Vorige week versloegen Plessers en co Krefeld. Voor Plessers was het zijn laatste wedstrijd. Hij heeft andere toekomstplannen.