Hubo Initia Hasselt blijft ten nadele van Sasja in de BENE-League

Hubo Initia Hasselt heeft de vijfde en beslissende wedstrijd tegen Sasja gewonnen en is daarmee zeker van het behoud in de BENE-League. Sasja won de eerste twee wedstrijden voor het behoud maar verloor nadien drie keer op rij. De Antwerpenaren spelen volgend jaar in eerste nationale.

Vreugde en verdriet laten zaterdagavond heel dicht bij elkaar in de Alverberg. Van Ransbeeck en Bertels vonden binnen de minuut de weg naar de goal, 1 – 1. Tot 3 – 3 verliep de wedstrijd gelijk opgaan. Vervolgens liep Sasja beetje bij beetje weg en had het na 20 minuten een bonus van 6 goals, 6 – 12. Nog voor de rust wist thuisploeg Hasselt de kloof te dichten tot één doelpunt, 13 – 14.

In de tweede helft bracht Meulders Hasselt langszij en kwam het, na een save van doelman Vanbrabant op strafworp, opnieuw op voorsprong. Sasja beet zich in de wedstrijd vast en Hasselt kon nooit meer dan drie doelpunten uitlopen. Maar gedicht kreeg Sasja de kloof niet meer. Köhlen zorgde met 26 – 23 voor zekerheid waarna Sasja zijn voorlopig laatste doelpunt in de BENE-League scoorde. Uitzinnige vreugde en tranen van blijdschap bij Initia Hasselt. Verslagenheid en ontgoocheling bij spelers, staf en fans uit Antwerpen.