Sfeervolle fithandbaldag in Merksem

Afgelopen zondag sloegen Olse Merksem en de Vlaamse Handbalvereniging de handen in elkaar voor de jaarlijkse fithandbaldag. Uitvalsbasis dit jaar was sportcomplex De Rode Loop in Merksem. Het werd niet alleen een zonnige maar ook een sportieve en sfeervolle fithandbaldag. 

Ruim honderd fithandballers verdeeld over zeventien ploegen en drie categorieën zakten af naar Merksem voor de derde fithandbaldag.  Zes teams tekenden in voor het tornooi over gans het terrein (klassieke handbal). Merksem 1 en 2, Uilenspiegel, GBSK, Brabo Denderbelle en Schoten.

Vier teams,  Uilenspiegel 1 en 2, VHV-team en Heist o/d Berg, speelden de streethandball variant 4+1.  

Voor het eerst werd ook een familietornooi georganiseerd met deelname van 7 ploegen uit Atomix, Heist o/d Berg en Merksem.  Hier speelden de grootouders, ouders en kinderen samen in één team, aangemoedigd door onze mascotte Pim de Panter. De kinderen leefden zich intussen, onder begeleiding van Pim De Panter, uit op een springkasteel. 

De derde fithandbaldag was de druk bezochtste wat aantoont dat fithandbal zijn plaats begint te vinden in Vlaanderen én dat de sport groeiende is. Dank aan Olse Merksem voor de organisatie en fijne samenwerking en dank aan onze partner Sport Vlaanderen voor de ondersteuning.