EEN TOPEDITIE VAN DE VLAAMSE JEUGDFINALES!

Zondag 19 mei 2019 werd een hoogdag voor het Vlaamse (jeugd)handbal! De Jeugdfinales werden voortreffelijk georganiseerd door Sporting NeLo, de deelnemende ploegen en talrijk opgedaagde supporters deden de rest. Schorre stemmen en vermoeide lichamen waren de gevolgen van de formidabele sfeer die tot ver buiten Pelt te horen was!

De dag opende met de jongste deelneemsters: HV Arena werd dankzij een klinkende zege Vlaams kampioen bij de M14. Bij de U14 werd het een stuk spannender en moest HC Eeklo maar nipt haar meerdere erkennen in Sasja HC. De M16-dames van HV Uilenspiegel en Achilles Bocholt wilden niet onderdoen en zorgden op hun beurt voor een beklijvend kijkstuk, uiteindelijk gewonnen door HV Uilenspiegel. De M19 van Uilenspiegel haalde het van HC Schoten, waardoor de club uiteindelijk met twee titels huiswaarts keerde. Hubo Initia Hasselt nam een voorbeeld aan deze prestatie: de J16 nam de maat van HC Eeklo en de J18 triomfeerde tegen thuisclub Sporting NeLo.

Hartelijk dank aan Sporting NeLo, alle medewerkers en vrijwilligers voor de prima organisatie!

VHV Finale U14 Sasja HC - HC Eeklo 21-19
VHV Finale M14 HV Arena - HC Schoten 16-5
VHV Finale J16 Hubo Initia Hasselt - HC Eeklo 25-19
VHV Finale M16 Achilles Bocholt - HV Uilenspiegel 21-22
VHV Finale J18 Hubo Initia Hasselt - Sporting NeLo 35-32
VHV Finale M19 HV Uilenspiegel - HC Schoten 26-12

Van harte gefeliciteerd aan de kampioenen, maar ook aan de vice-kampioenen voor hun inzet en sportiviteit!

HV Arena en HV Uilenspiegel (2x) zijn naast Vlaams kampioen ook meteen Belgisch kampioen bij respectievelijk de M14, M16 en M19.

De andere ploegen maken op zondag 26 mei te Uilenspiegel uit wie zich tot Belgisch kampioen mag kronen.