Veel sfeer en zon tijdens beachhandbaltornooi

Afgelopen zondag organiseerde HV Arena haar vierde beachhandbaltornooi. Behalve de vele teams was ook de zon op de afspraak die bijdroeg tot een zomerse sfeer.

Zoals de traditie het wil begon HV Arena reeds op vrijdag met hun tornooi. Ruim 250 enthousiaste leerlingen van de basisscholen uit de gemeente Hechtel-Eksel verder ontvangen. Tijdens het weekend  werd er in verschillende poules gespeeld van de U8 tot en met de senioren. Ook FIThandbal en recreanten ontbraken niet op het tornooi. Nieuw waren de beachhandbalscheidsrechtersopleiding en de scorekeepers. Zeven SR’s  en jeugdSR's hebben een cursus beachhandbal gevolgd en zijn daarmee het begin van een nieuwe lichting beachhandbalSR's. Deze cursus zorgde er ook voor dat het handbalreglement van de EHF grotendeels is toegepast tijdens dit tornooi. 

Zondag was het aan de seniorenteams die uitkwamen in het Limburgs Open Beachhandbal Kampioenschap. Omwille van de hitte werd  het programma wat ingekort, maar er werd met veel inzet en enthousiasme gespeeld om de eretitel. Bij de dames ging  de eerste titel naar het team van Bocholt en bij de heren was het team van Beachhandbal! Blankenbergede primus. Bij de poules M19, J19 en M16 kreeg de winnaar een Wildcard naar het Camelot Beachhandball Tournament dat op 18 juli aanstaande plaatsheeft. Deze tickets waren respectievelijk voor Bocholt (J19 en M16) en Arena-Lommel(M19). De ploegen die in de J16 poule uitkwamen zijn uitgenodigd voor een beachhandbal clinic.