Promotieworkshop VHV: een geslaagd (en warm) event!

Afgelopen zaterdag vond in Leuven de jaarlijkse workshop van de VHV voor de promotieverantwoordelijken, vrijwilligerscoördinatoren, sporttechnische jeugdcoördinatoren en andere clubbestuurders plaats. Vanuit 42 clubs, trotseerden 79 geïnteresseerden de tropische weersomstandigheden.

De workshop ging van start met de jaarlijkse quiz waarbij duiding werd gegeven rond een aantal relevante zaken binnen de werking van de federatie. Daarna werd de groep in 2 opgesplitst. De sporttechnische coördinatoren dompelden zich eerst onder in het  antidoping gebeuren, waarna Mark Multael, Hubert Maes en Dries Boulet bepaalde facetten van hun werk binnen hun club presenteerden.

Binnen de andere workshop nam Alain Brys van HC Schoten het woord over hun vrijwilligerswerking binnen de club. Daarna ging de aandacht naar het opzetten van een clubbeleid rond (seksueel) grensoverschrijdend gedrag. Freddy Lievens vertelde hoe zijn club dit het voorbije seizoen in werking heeft gesteld. Bovendien zijn er intussen nieuwe tools ter beschikking voor de clubs. Deze instrumenten werden voorgesteld en zijn raadpleegbaar op de website van de federatie. Daarna werd de focus verlegd naar het kansengroepenbeleid. Verschillende clubs gaven aan hoe zij dat, vaak samen met hun gemeente en het OCMW, hebben aangepakt.

Ten slotte werd er nog stilgestaan bij de nieuwe fairplay campagne van de VHV, enkele administratieve aandachtspunten binnen het JeugdSportFonds en de nieuwe database die op komst is. Gerrit Vertommen rondde af met een eerste voorstelling van het nieuwe promotieproject “Speel Handbal” dat op komst is.

Bij deze willen we onze externe sprekers van harte danken voor hun uiterst interessante bijdrage. Ook een welgemeend woord van dank aan de talrijke enthousiaste aanwezigen, die er samen een warme en succesrijke editie 2019 van maakten!