Nieuwe scheidsrechterkoppels in de BENE-League

Morgen gaat de belangrijkste competitie bij de heren van start. Omdat Achilles Bocholt en HC Visé BM dit weekend Europese verplichtingen hebben worden er slechts vier van de zes geplande wedstrijden gespeeld. Behalve de competitiestart voor de spelers en stafleden betekent dit ook de officiële start voor de scheidsrechters en tafelcommissarissen. Nieuwe spelregels en/of richtlijnen hoeven we niet te verwachten. Wel zijn er twee nieuwe scheidsrechterkoppels die in de BENE-League hun opwachting maken. Eén van hen leidt straks ook wedstrijden op Europees niveau. 

De scheidsrechters kwamen donderdagavond samen om een laatste keer te trainen én om hun fysieke testen af te leggen. Alle scheidsrechters slaagden met brio! “De nieuwe koppels zijn het gevolg van enkele scheidsrechters die stoppen. “Omwille van hardnekkige blessures moeten Sigurd Thomassen, Peter Claes en Angelo Verdonck stoppen met hun actieve scheidsrechterscarrière” zegt scheidsrechtersbaas Philip Hendrix. “Sigurd Thomassen en Angelo Verdonck worden waarnemer en combineren die taak met het opleiden van nieuwe scheidsrechters en hen klaar te stomen voor een carrière in de BENE-League. Tijdens wedstrijden van de koppels die zij begeleiden zullen zij tafelwaarnemer zijn om zo efficiënt mogelijk met hun tijdsbesteding om te gaan. Ze hebben een dubbele functie die ze in één keer uitvoeren. Met Peter Claes heb ik binnenkort een gesprek. Hij wil zich ook nog inzetten voor onze sport. Met zijn pedagogische achtergrond zou hij de geknipte persoon zijn om cursussen te geven, onder andere aan jeugdscheidsrechters.”

 Omdat er enkele scheidsrechters stoppen ontstaan er nieuwe koppels. In totaal zijn dat er twee. “Stephen Martens en Yves Schols zullen behalve BENE-League wedstrijden ook Europese wedstrijden leiden. Mario Box vormt koppel met Rob Tuinstra. Beide koppels zijn zeer gemotiveerd en hebben de nodige kwaliteiten om te slagen. Ik wens hen dan ook alle succes toe” aldus Philip Hendrix.

Stephen Martens en Yves Schols

Mario Box en Rob Tuinstra