Vooruitblik damescompetitie 1e nationale: DHW Antwerpen

Coach : Rik Stryckers (2e jaar)
Palmares : 3 nationale titels, de laatste dateert van seizoen 2012 – 2013
Vorig seizoen : 6e in de reguliere competitie
Belangrijkste inkomende transfers : Sara De Smet, Iris Peeters, Elma Kameri
Ambitie : play-offs

Rik Stryckers begint aan zijn tweede seizoen bij DHW Antwerpen. Vorig jaar sprak hij over een meerjarenplan om DHW Antwerpen terug te krijgen daar waar ze thuishoren en bijgevolg mee te strijden voor de prijzen. 

Meerjarenplan 

“We beginnen nu aan het tweede luik van dat meerjarenplan” zegt Rik Stryckers. “We hebben de ploeg weten samen te houden en zijn daarnaast op zoek gegaan naar drie gerichte versterkingen. Die zijn er gekomen in de persoon van Sara De Smet (DB Gent). Ze was afgelopen seizoen topscoorder in tweede nationale met 138 treffers en bewees de twee seizoenen daarvoor ook in eerste nationale goed haar “mannetje” te kunnen staan. Iris Peeters komt over van Achilles Bocholt. Ze won prijzen met Visé en Bocholt en stelt nu haar ervaring en talent ten dienste van DHW om onze jonge groep naar een hoger niveau te tillen. Tot slot is er de Kosovaarse Elma Kameri. Zij komt in de loop van deze maand ons team versterken. De beloften hebben vorig jaar kampioen gespeeld. Enkele van hen worden opgenomen in de brede kern van de eerste ploeg. Zij zullen voluit hun kans krijgen. Om de beloftenploeg te versterken en om de kloof van de Antwerpse jeugd naar de nationale reeks niet te groot te laten worden zijn we begonnen met een W19 ploeg. Die aanpak past volledig in het meerjarenplan om iedereen stapsgewijs progressie te laten maken en elk jaar een stapje hoger te mikken. Zo kunnen we op termijn de jeugd volledig implementeren op het hoogste niveau.”


Play-offs zijn een must 

De dames van DHW Antwerpen begonnen op 6 augustus met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. “De voorbereiding was goed, zoals een voorbereiding hoort te zijn: bevredigend. We zijn begonnen met het niveau waarmee we vorig jaar geëindigd zijn. Sindsdien hebben we alleen maar progressie gemaakt. We hebben een stage gedaan en wedstrijden gespeeld tegen vooral Nederlandse teams. Jammer dat we niet ongeschonden uit de voorbereiding komen. Enkele speelsters hebben lichte blessures maar als we ambitie hebben moeten we dat met onze brede kern kunnen opvangen” zegt Rik Stryckers

Het hoge woord is eruit: ambitie. Met welke ambitie komt DHW Antwerpen aan de start? “Play-offs spelen is met deze groep een must. Ik weet wel dat Initia Hasselt en HB Sint-Truiden nog sterker geworden zijn maar naast hen resten er twee plaatsen in die play-offs. Eén daarvan moet voor ons zijn” aldus Rik Stryckers. “Ik wil dat we proberen om elke wedstrijd te winnen. Stap per stap en dan zien we wel waar we uitkomen. De eerste wedstrijd is meteen tegen titelverdediger Achilles Bocholt. Dat is een eerste grote test maar als je de play-offs wil halen dan moet je thuis proberen te winnen van de Bocholt. Ok, het is en blijft de kampioen maar de ploeg is lang niet meer dezelfde als dewelke vorig jaar de titel heeft gewonnen. Ik heb alle vertrouwen in mijn team, ga uit van eigen kracht en wil bijgevolg de competitie aanvangen met een zege.”