Vooruitblik damescompetitie 1e nationale: Achilles Bocholt

Coach : Karin van Erp
Palmares : Kampioen 2018 - 2019
Vorig seizoen : Landskampioen
Belangrijkste inkomende transfers : Sarah Petit, Kelly Koolen, Laura Govaerts, Sietske Van Woensel
Ambitie : play-offs

Achilles Bocholt schreef vorig jaar een stukje handbalgeschiedenis door een eerste keer in het clubbestaan landskampioen bij de dames te worden. Bij het afsluiten van het seizoen werd de club met prijzen overladen. Mathijs Woolderink werd verkozen tot coach van het jaar. Edel Robyns kreeg de hoogste eer en werd door haar medespeelsters uitgeroepen tot Speelster van het jaar. In het tussenseizoen heeft Achilles Bocholt een ware gedaanteverwisseling ondergaan. Mathijs Woolderink knijpt er een jaartje tussenuit. Behalve de coach verlieten ook zes basisspeelsters de club.

Ervaren coach 

Karin van Erp, nieuwbakken coach bij Achilles Bocholt, staat voor een serieuze uitdaging. Van Erp is een ervaren coach met ruim 25 jaar ervaring. Zo stond ze destijds aan de wieg van Handbalschool Brabant. In haar lange carrière trainde ze uitsluitend heren. Daar komt dit seizoen verandering in. Vorig seizoen was ze aan de slag bij het Nederlandse GHV. “Achilles Bocholt is een mooie club waar ik intussen al enkele weken met veel plezier aan de slag ben als trainer. De erfenis die mijn voorganger heeft nagelaten is inderdaad behoorlijk zwaar. We moeten een compleet nieuw team bouwen en dat heeft tijd nodig. Zes basisspeelsters zochten andere oorden op en/of stopten. Vijf Nederlandse speelsters vervoegen het team. Het zijn Sarah Petit, Kelly Koolen, Laura Govaerts en Sietske Van Woensel.”


Krappe selectie 

Karin Van Erp is bezig met het bouwen van een nieuwe ploeg. Ze heeft daarbij één probleem: een smalle spelerskern. “We zijn met 17 speelsters voor twee ploegen. Dat is inderdaad een  behoorlijk krappe kern. Behalve de nieuwkomers zijn er ook drie jeugdspelers, twee 15 jarigen en één 16 jarige doorgestroomd. De kwaliteit is aanwezig om onze ambitie waar te maken: de play-offs halen. Of dat zal lukken zal grotendeels afhangen van de breedte van onze kern en of we van blessures gespaard blijven. Voor de competitiestart kan ik niet over mijn volledige kern beschikken. Op het einde van de voorbereiding doken er enkele lichte blessures op waardoor ik dit weekend slechts 14 speelsters tot mijn beschikking heb. Die trend mag zich niet doorzetten.”