VOORUITBLIK DAMESCOMPETITIE 1E NATIONALE: Eynatten-Raeren

Coach : Kurt Rathmes (3e jaar)
Vorig seizoen : 7e
Belangrijkste inkomende transfers : Vera Mennicken, Magdalena Matlinska
Ambitie : plaats in de middenmoot

In aanloop naar de competitiestart van de dames in eerste nationale lieten we vorige week alle coaches aan het woord ... Ook Kurt Rathmes van Eynatten-Raeren ... alleen vergaten we die interview de publiceren, waarvoor onze oprechte excuses. We maken het bij deze goed.

Coach Kurt Rathmes begon eind juli aan zijn derde seizoen als hoofdcoach van Eynatten-Raeren. Met ruim 30 speelsters is Eynatten zowel in de Belgische als Duitse competitie actief. “Dat zorgt voor veel volk op training wat me zeer tevreden stemt” zegt Kurt Rathmes. “De voorbije maand hebben we écht heel hard gewerkt. We speelden oefenwedstrijden, onder andere tegen Fortuna Dusseldorf. We hebben ook een stage afgewerkt in Luxemenburg en daar ook enkele wedstrijden gespeeld. We waren niet altijd compleet wat typisch is aan een voorbereiding. Zo heeft Vera Mennicken een heel lange vakantie gehad. Sinds twee weken is ze opnieuw aan het trainen. Maar over het algemeen ben ik tevreden over wat ik gezien heb.” 

Twee transfers 

“Vera Mennicken komt over van Hubo Initia Hasselt. De tweede transfer is de Poolse Magdalena Matlinska die overkomt van TV Roetgen. Zij komen bij het team van vorig jaar dat vorig jaar gestreden heeft voor het behoud. De ambitie is om dit jaar zo snel als mogelijk zeker te zijn van het behoud zodat we zonder degradatiestress kunnen spelen. Stiekem droom ik van de vierde plaats. Als dat niet lukt mag het ook de vijfde zijn, dan beginnen we aan de play-downs met een kleine voorsprong qua puntenaantal. Met onze twee gerichte transfers moeten we erin slagen om onze ambities waar te maken.”