Play True Day 2019

Van 23 tem 30 september vindt de Europese week van de sport plaats. In dat kader wordt ook de Play True Day in België in the picture gezet. 

Play True Day gaat voor een 100% cleane sport. Doping hoort niet thuis in de sportwereld! Doping druist immers niet enkel in tegen de geest van de sport maar draagt ook ernstige gezondheidsrisico's met zich mee.

Daarom ondersteunt de Vlaamse Handbalvereniging de sensibiliseringscampagne rond dopingvrije sportbeoefening: de Play True Day. De Play True Day wordt in België georganiseerd als gemeenschappelijk initiatief van de 4 nationale antidopingagentschappen, het BOIC, het BPC, de AISF, de VSF en de Sportrat der Deutschsprachigen Gemeinschaft.

Ook de VHV wil haar handballers, trainers en clubs op het belang van een dopingvrije sportbeoefening wijzen en hen informeren. Vandaar onder andere de infosessie voor sporttechnische coördinatoren op 29 juni. Wil je zelf meer info, neem dan zeker eens een kijkje in de rubriek Antidoping (link naar http://www.handbal.be/nl/speel-handbal/het-welzijn-van-de-speler/antidoping) van onze website.

Together, we go for #CleanSport!