In deze wekelijkse rubriek zetten de we spotlights op onze handbal ambassadrices die in het buitenland spelen.

- Munia Smits : HSG Blomberg-Lippe
- Nele Antonissen: Handball Octeville-sur-Mer
- Aaricia Smits: Waiblingen Tigers

(dit overzicht zal stapsgewijs worden aangevuld)

We beginnen ons overzicht in Nederland waar Marlies Verschuuren en V&L Geleen een vlotte 36 - 25 zege behaalden tegen Fit & Fun Voorwaarts. Marlies Verschuuren werd na afloop van de wedstrijd verkozen tot 'vrouw van de match'.

“Dit weekend werd de eerste wedstrijd van de terugronde afgerond. Tegen Voorwaarts hadden we als ploeg iets recht te zetten na het gelijkspel in het begin van het seizoen. We begonnen aarzelend en lieten te vaak steken vallen in verdediging. Hierdoor ging het in de beginfase van de wedstrijd gelijk op. Na een omschakeling in onze verdediging, maakte Voorwaarts enkele fouten die we meteen afstraften waardoor we met een voorsprong de rust konden ingaan. 16-11. In de tweede helft trokken we deze lijn door waardoor er een comfortabele voorsprong op het scorebord stond. De laatste 10 minuten van de wedstrijd verliepen nog wat rommelig, maar we konden onze voorsprong vasthouden. Eindstand 36-25.”

Foto met dank aan Cony Schepers

Clara Verschuuren maakte er met een bekerzege tegen Rennes een perfect weekend van voor de familie Verschuuren. Zij versloeg Rennes en mag naar de 1/8 finales.

Afgelopen weekend speelden we de 1/16 ronde in de Franse beker tegen tweedeklasser Rennes. Het was een wedstrijd waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Na 8 minuten spelen werd een 5-2 tussenstand opgetekend. Via enkele snelle tegenaanvallen kwam de tegenstander beter in de wedstrijd. We gingen rusten met een 13-11 tussenstand. In de 2de helft namen we de wedstrijd in handen door een zeer sterke verdediging. Ook de aanval verliep beter waardoor we snel uitliepen naar een 20-14 tussenstand. Op het einde kon Rennes het verschil nog verkleinen, maar de zege kwam niet meer in gevaar.

Aaricia Smits liet ons dit berichtje na: "We hebben dit weekend tegen Leipzig gespeeld. En 26-27 verloren. Na een slechte start zijn we door hard te vechten en teamwork kwamen we weer bij maar op het einde was het niet genoeg om een of twee punten te winnen."

Munia Smits speelde vorige week woensdag tegen Thüringer HC. “Vooraf wisten we al dat dit een harde wedstrijd zou worden maar wij wilden alles geven en het hen zo moeilijk mogelijk maken. Uiteindelijk verloren we met 32 – 34. In de eerste helft stonden we echt sterk in de verdediging en waren we redelijk constant in onze afwerking. Gevolg: we zocht met een 17-16 voorsprong de kleedkamer op. De 2de helft was de verdediging niet meer zo compact zoals ervoor. De ruimte zal centraal en Thüringen maakte daar dankbaar gebruik van waarna ze op voorsprong klommen. Na 45 minuten hadden we al heel wat energie verbruikt. Thüringen speelde het net iets slimmer als wij waardoor we de 2 punten niet thuis konden behouden.”