In deze wekelijkse rubriek zetten de we spotlights op onze handbal ambassadrices die in het buitenland spelen.

- Nele Antonissen: Handball Octeville-sur-Mer
- Aaricia Smits: Waiblingen Tigers

(dit overzicht zal stapsgewijs worden aangevuld)

Geonius V&L Geleen - JuRo Unirek/VZV 24 - 35

"Afgelopen weekend stond de laatste wedstrijd van 2019 op het programma. Er wachtte geen makkelijke tegenstander. VZV, derde in de rangschikking, kwam op bezoek. In het begin van de wedstrijd moesten we niet onder doen en hielden we gelijke tred met VZV.  Daarna gingen we echter kopje onder als team. In verdediging lieten we de speelsters van VZV te makkelijk passeren en in aanval konden we maar moeizaam doorheen hun verdediging komen. Bij de rust was er al een kloof van 10 doelpunten; 9-19. In de tweede helft konden we echter onze rug een beetje rechtten en hielden we gelijke tred met VZV. Onze trainer koos ervoor om in aanval 7 tegen 6 te spelen en dit loonde. We kwamen nog terug tot op 7 punten, maar moesten toen VZV terug laten gaan. Eindstand 24-35" aldus Marlies Verschuuren.

"Afgelopen weekend speelden we de laatste wedstrijd van 2019. We speelden een thuiswedstrijd tegen Besançon, de vijfde in het klassement. De coach verwittigde ons op voorhand dat dit een moeilijke wedstrijd zou worden. De eerste ploeg van Besançon had geen wedstrijd, dus we zouden tegen het voltallige oplieidingsteam spelen. En dit was ook te merken aan de wedstrijd. De tegenstander begon sterk aan de wedstrijd. In aanval werkten we de gecreëerde kansen niet af, waardoor we pas een eerste keer scoorden na 10’. De volgende minuten speelden we aanvallend een betere wedstrijd (5-8 20’), maar dit konden we niet volhouden (6-12 30’). De speelsters van Besancon begonnen razendsnel aan de 2de helft. Via verschillende tegenaanvallen werd het verschil steeds groter. De wedstrijd werd afgefloten met een 18-28 eindstand. Door deze nederlaag gaan we de winterstop in met een 2de plaats in het klassement. Op 11 januari hervatten we de competitie met een thuiswedstrijd" zegt Clara Verschuuren.