In deze wekelijkse rubriek zetten de we spotlights op onze handbal ambassadrices die in het buitenland spelen.

- Munia Smits : HSG Blomberg-Lippe
- Nele Antonissen: Handball Octeville-sur-Mer
- Aaricia Smits: Waiblingen Tigers

(dit overzicht zal stapsgewijs worden aangevuld)

Vorige week kregen we slechts één verslag binnen ... we hebben dat opgespaard en gecombineerd met deze week. We beginnen ons overzicht met Nele Antonissen en haar verslag van vorige week gevolgd door het verslag van haar wedstrijd van zaterdag.

"Zondag hebben we tegen Sambre gespeeld. We begonnen goed aan de wedstrijd en dit hebben we heel de eerste helft kunnen volhouden. Zo hadden we tijdens de rust een 4-puntenkloof. Tijdens de tweede helft kwam Sambre terug en op een gegeven moment stonden ze zelfs 1 doelpunt voor. Gelukkig bleven we vechten en zo wisten we de wedstrijd te winnen met 29-28. Er zijn nog 2 speeldagen te gaan voor de start van de play-offs / play-downs. Hiervan moeten we nog zeker 1 wedstrijd winnen om zeker te zijn van de play-offs."

Dat was vorige week ... dit is haar meest recente wedstrijd. Is Nele Antonissen nu al zeker van de play-offs? Jullie lezen het hier. "Dit weekend moesten we tegen ATH spelen. Een belangrijke wedstrijd voor ons, want als we deze wedstrijd wonnen waren we zeker van de play-offs. Dit zou de eerste keer zijn dat de club play-offs speelt, dus de zenuwen waren strak gespannen voor de wedstrijd. Waarschijnlijk hierdoor misten we onze start ook en speelden we heel de wedstrijd onder ons niveau. Hierdoor verloren we de wedstrijd met 32-26. Na de wedstrijd was het bang afwachten wat de uitslagen van de andere wedstrijd waren, want als Rennes verloor waren we alsnog zeker van de play-offs. Gelukkig verloren zij ook waardoor wij met nog 1 speelronde te gaan al zeker zijn van de play-offs."

Clara Verschuuren begon aan de terugronde. "Dit weekend is de terugronde begonnen. Het beloofde een moeilijke wedstrijd te worden, want in de heenronde wonnen we slechts met 1 punt verschil. De wedstrijd begon heel snel, waardoor de tussenstand na 15 minuten spelen 10-6 was. Via snelle aanvallen en een goede verdediging liepen we uit naar 16-9. De tegenstander gaf niet op en kwam terug beter in de wedstrijd. We gingen rusten met een stand van 18-15. In het begin van de 2de helft speelden we als een hecht blok in verdediging. De tegenstander kon 8 minuten niet scoren, waardoor het verschil snel 23-15 werd. We wonnen deze wedstrijd met 39-29. Door deze overwinning blijven we op koers voor de mogelijke promotie. Volgende week spelen we geen wedstrijd, maar de week erna spelen we tegen de rechtstreekse concurrent voor promotie."