Qubiq Achilles Bocholt wint overtuigend van Hubo Initia Hasselt

Qubiq Achilles Bocholt heeft zaterdagavond in een overvolle Damburg op een overtuigende en indrukwekkende manier de eerste finale van de play-offs gewonnen. Bocholt versloeg Hasselt met 41 – 27. Bij de rust was het 21 – 14 in het voordeel van de thuisploeg. Volgende week zaterdag wordt de tweede finale gespeeld in Hasselt.

“We waren enorm gefocust en kenden een zeer goede dag” aldus Roel Valkenborg Valkenborgh (Qubiq Achilles Bocholt). “We hebben op zo’n overtuigende manier gespeeld dat Hasselt nooit in het stuk is voorgekomen. 41 – 27 is ook een overweldigend en onverwacht resultaat. Maar of je nu wint met één doelpunt verschil of met veertien doelpunten verschil, dat maakt voor ons echt niet uit al ben ik er zeker van dat dit resultaat bij hen wel zal zijn aangekomen. Verdedigend zat het goed en aanvallend zette Bartosz Kedziora bij ons de lijnen uit. Hij was ijzersterk! Misschien was ook de wil om te winnen bij ons net iets groter dan bij hen.”

“Ik kan me helemaal vinden in die analyse dat bij Bocholt de wil om te winnen groter was dan bij ons” zegt Tim Houbrechts (Hubo Initia Hasselt). “Tactisch kennen wij elkaar door en door en tactiek speelt in een finale bijna nooit een rol. De wil om een opdracht te volbrengen des te meer en Bocholt wou vandaag misschien 10 keer meer die wedstrijd naar zich toe trekken dan wij. Bij de rust kijken wij tegen een achterstand van zeven goals aan. Na de pauze dichten we de kloof tot vier doelpunten. En dan volgt het kantelmoment van de wedstrijd. Wij kunnen de kloof dichten tot drie goals maar slagen daar niet in terwijl Bocholt in dezelfde actie scoort. Toen is de veer beginnen breken en heeft Bocholt ons helemaal afgemaakt.”