VHV organiseert #SpeelHandbalTrainingChallenge

In navolging van de #SpeelHandbalChallenge waaraan in totaal 554 spelers, speelsters, bestuurders uit 19 verschillende clubs deelnamen, lanceert de Vlaamse Handbalvereniging de #SpeelHandbalTrainingChallenge. Ook nu is het doel om iedereen aan te zetten om te bewegen, maar worden er ook technische oefeningen getoond om je handbalvaardigheden niet alleen te onderhouden maar proberen te verbeteren.

Vooralsnog zijn groepstrainingen niet toegestaan. Maar dat wil niet zeggen dat handballers bij de pakken moeten blijven zitten: integendeel. Gerrit Vertommen, recreatiecoördinator bij de VHV en Jelle Vonckx, technisch directeur topsport bij de VHV en KBHB, zullen beurtelings online trainingen organiseren. “Elke training begint zoals het hoort met een opwarming” aldus Gerrit Vertommen. “Daarna komen enkele lenigheids- , kracht- en balvaardigheidsoefeningen aan bod. We sluiten telkens af met een techniekoefening (schijnbeweging, shottechniek, …). Het is onze manier om iedereen in het handbal proberen te blijven inspireren en hen blijvend te laten bewegen. De trainingen worden buiten georganiseerd. Behalve een bal heb je weinig tot geen materiaal nodig. Zo’n training is op die manier voor iedereen toegankelijk.”

Wil je feedback op jouw techniekoefening? Film dan jouw oefening en bezorg die via mail aan Gerrit Vertommen (gerrit.vertommen@handbal.be)

De volgende training wordt donderdag gepubliceerd. We wisselen twee trainingen telkens af met een training voor keepers (die ook iedereen kan uitvoeren).

Alvast veel trainingsplezier!