Hasselt uit op eerherstel. Bocholt wil de titel.

Pakt Qubiq Achilles Bocholt zijn allereerste landstitel ooit of sleept Hubo Initia Hasselt een derde finale uit de brand waardoor de ontknoping in eerste klasse van de handbalcompetitie bij de heren pas volgende week volgt? Het antwoord is voor morgen. Hasselt wil voor eigen volk eerherstel terwijl Bocholt graag de klus zou klaren en kampioen spelen.

“Natuurlijk willen we het morgen afmaken” zegt Bart Lenders, trainer van Qubiq Achilles Bocholt. “Er is morgen maar één ploeg die de titel kan pakken en dat zijn wij. Als we morgen verliezen komt de stand in evenwicht en kom je in een situatie dat er volgende week twee ploegen zijn die de titel kunnen pakken. Dan komt de stress om de hoek loeren en speelt het publiek ook zijn rol. We zitten nu in een situatie dat we het kunnen afmaken. Laat ons niet rond de warme brij heen dansen, laat het ons gewoon doen. We hebben vorige week met volle overgave gespeeld waardoor Hasselt op een bepaald moment het niet meer zag zitten. Die situatie is er gekomen door de inzet van mijn ploeg, niet door een mindere dag van de tegenstander. Morgen wil ik mijn ploeg met dezelfde gretigheid en focus aan de wedstrijd zien beginnen.”

“Vorige week hebben we een teleurstellende prestatie afgeleverd” zegt Vladimir Tomanovic, coach van Hubo Initia Hasselt. “Bocholt won verdiend en deed dat op basis van wilskracht en enthousiasme. De 41 – 27 eindstand was een klap maar liever op zo’n manier verliezen dan met één goal verschil. De klap is intussen verwerkt. We hebben deze week hard gewerkt op training. Je ziet, voelt en ruikt aan alles dat de jongens geprikkeld zijn en eerherstel willen. We beschouwen de wedstrijd van morgen als een halve finale die we willen winnen waardoor we het in de finale van volgende week kunnen en willen afmaken. Met die ingesteldheid beginnen we morgen aan de wedstrijd.”

De tweede halve finale wordt op zaterdag in de Alverberg in Hasselt gespeeld. De wedstrijd start om 20u10 en wordt uitgezonden door de VRT op het kanaal van Ketnet.