Corona

Op deze ‘Coronapagina’ vind je alle info (documenten, downloads, protocollen, etc.) inzake de Covid-19 aanpak. Indien nodig, zullen deze documenten over het ganse seizoen geüpdatet worden.

Medische informatie over sporten in coronatijden, na covid 19 infectie en na vaccinatie is te vinden via Gezond Sporten.be

COVID protocol 2021-2022

Om de competities die lopen in goede banen te leiden is bij de KBHB een protocol uitgewerkt. In de update sinds 10/01/2022 kan u de richtlijnen die van toepassing zijn terugvinden. Om een wedstrijd uit te stellen, dien je als club een verklaring op eer op te stellen. Dit protocol zal van toepassing zijn voor alle competities in België.  

OPGELET!

Bij een last minute wijziging (vrijdag vanaf 12u voor hetzelfde weekend) mag je er niet vanuit gaan dat mails nog tijdig gelezen worden. WIj vragen dan ook met aandrang om het nodige te doen om een bevestiging te krijgen van de tegenstander en van de aanduider scheidsrechters/waarnemer dat hij op de hoogte is dat een bepaalde wedstrijd niet kan doorgaan. De procedure voor het afmelden staat bij scheidsrechtersinfo op onze website.

Lokale maatregelen

Als er aanvullende maatregelen worden opgelegd door uw gemeente en/of de instantie die uw accomodatie beheert, vragen wij u om uw tegenstanders zo snel mogelijk op de hoogte te stellen.

 Op 03/12/2021 en 23/12/2021 zijn er extra maatregelen beslist. De meest recente informatie kan je terugvinden via Sport Vlaanderen

  

Onderstaande regeling met CST is van toepassing sinds 20/11/2021 en is geldig tem 28/11/2021. Vanaf maandag 29/11/2021 is publiek niet meer gelaten, behalve ouders die een -18jarig kind begeleid. De volledige info lees je na via bovenstaande link!

 

 

Info maatregelen diverse regio's in België (CST)

Algemeen

Het CST is de afleiding van het Europese Covid-certificaat, het heeft de vorm van een certificaat, beschikbaar in elektronisch of papieren formaat, dat volgende aantoont:

  • ofwel een volledige vaccinatie (alleen geldig vanaf de 14e dag na de tweede prik (of de eerste in het geval van het Johnson & Johnson vaccin) met een door de Europese Unie erkend vaccin;
  • een negatief PCR-testcertificaat uitgevoerd binnen 48 uur of een antigeentest (sneltest) uitgevoerd binnen 24 uur. Antigeentesten moeten worden uitgevoerd door een wettelijk bevoegd persoon. De organisatoren kunnen, maar zijn niet verplicht, deze testen bij de ingang aan te bieden;
  • of een herstel van Corona (maximaal 180 dagen geldig).

Hoe kan je het CST controleren ?

De organisator moet de nodige middelen voorzien voor de controle en de lijst opstellen van de personen die gemachtigd zijn om deze controle uit te voeren. Deze personen krijgen de autorisatie om de QR-code van het CST en de identiteitsgegevens van bezoekers of klanten op te vragen. Controles moeten worden gedaan met de applicatie Covidscan.

Situatie in het Brussels Hoofdstedelijk gewest

Info CST Brussel

Het CST is van toepassing binnen in sportaccommodaties voor alle personen van 16 jaar en ouder met uitzondering van personen die het evenement of de inrichting slechts kort betreden zonder plaats te nemen of hieraan deel te nemen (bijvoorbeeld een ouder die een kind vergezelt in de kleedkamers). Ook het dragen van een mondkapje is verplicht.

Situatie in Vlaanderen

Info CST Vlaanderen

Het CST is niet verplicht om toegang te krijgen tot sportfaciliteiten en om te sporten, met uitzondering van fitness. Maar het kan wel verplicht worden voor toeschouwers vanaf 12 jaar bij een evenement met meer dan 50 personen.

Vanaf 20 november is het dragen van een masker vanaf 10 jaar verplicht, ook als het CST van toepassing is.

Situatie in Wallonië

Info CST Wallonië

Het CST is van toepassing binnen in sportaccommodaties voor alle personen van 16 jaar en ouder met uitzondering van personen die het evenement of de inrichting slechts kort betreden zonder plaats te nemen of hieraan deel te nemen (bijvoorbeeld een ouder die een kind vergezelt in de kleedkamers) . Ook het dragen van een mondkapje is verplicht.

De organisator, manager, personeelsleden, zelfstandigen en vrijwilligers die mee organiseren vallen niet onder de verplichting van het CST en hoeven deze niet voor te leggen. Ze moeten veiligheidsmaatregelen respecteren, waaronder het dragen van een mondkapje.

Situatie in de Duitstalige België

Info CST Duitstalig België

Het CST is van verplicht bij alle binnensporten vanaf 50 personen en vanaf 16 jaar, inclusief publiek, sporters en personeel. Interne clubactiviteiten zoals trainingen vallen niet onder het CST. Ook het dragen van een mondkapje is verplicht.