Vrijwilligers en verenigingswerkers

Geen handbal zonder spelers, scheidsrechters, trainers.... maar evengoed geen handbal zonder vrijwilliger. Een vrijwilliger is iemand die onverplicht, met de nodige passie, overtuiging en liefde voor zijn/haar sportclub zaken ter harte neemt zodat de sporters zich énkel en alleen maar moeten focussen op hun prestaties.

In deze week willen we al onze vrijwilligers van harte danken voor hun geleverde werk!

Maar veel clubs hebben veel vragen : Wie kan en mag er vrijwilliger zijn? Wat zijn de rechten van een vrijwilliger en hoe zit dat met onkosten? Maar ook: Wat met het statuut van de verenigingswerker? Hoe bouw ik een goede cluborganisatie uit ? 

Ben je op zoek naar meer informatie? Neem dan even een kijkje op dit deel van onze website ! Hier vind je heel wat links die je op weg kunnen zetten of een antwoord bieden op je vragen.

 

Statuut van de verenigingswerker

Sinds 1 januari 2021 is er een nieuwe regeling m.b.t het statuut van de verenigingswerker. Deze regeling is van kracht is tot het einde van het jaar. Wie kan verenigingswerker worden? Hoe combineer je het statuut met je professionele bezigheden? Hoe verricht je de aangifte? Hoeveel mag je verdienen en wat zijn de fiscale gevolgen?...

Dynamoproject geeft meer informatie via volgende webpagina's : 

- brochure verenigingswerker Dynamoproject

- modeldocumenten verenigingswerk (zie thema tewerkstelling)

- meest gestelde vragen

Sinds enkele dagen is ook de aangiftetool van de overheid actief op www.verenigingswerk.be