Sportbeat streamt alle competitiewedstrijden

Sportbeat zal alle competitiewedstrijden en kruisfinales van de onlangs aangekondigde handbalcompetitie streamen. Het Antwerpse productiehuis heeft sinds enkele jaren een samenwerkingsakkoord met de zes Belgische BENE-Leagueclubs. Dat akkoord is ook van toepassing op de Belgische competitie. Vorige week bereikte de KBHB al een akkoord met haar partner Sporza voor het uitzenden van de finale op televisie en via de website van Sporza. 

Goed nieuws voor de handbalfans. Alle competitiewedstrijden en kruisfinales zullen door Sportbeat live worden uitgezonden via het internet. Op die manier kunnen de fans, die nog steeds niet naar de sporthal mogen om hun team aan te moedigen, op een veilige manier en in eigen bubbel de wedstrijden rechtstreeks via livestream volgen.  De VHV en de LFH zullen wekelijks het wedstrijdschema en de links naar de wedstrijden posten in een artikel op hun website en dat verspreiden via sociale media. 

Scheidsrechtersbaas 

In aanloop van de nieuwe competitie worden met Philip Hendrix en Peter Claes twee nieuwe scheidsrechtersbazen voor de Vlaamse Handbalvereniging aangekondigd die, samen met Klaus Convents, ook verantwoordelijk zullen zijn op nationaal niveau. De federatie houdt eraan om François Mulleners te danken voor zijn jarenlange inzet als hoofd van de nationale scheidsrechters en hoopt in de toekomst beroep te kunnen blijven doen op zijn expertise van de sport. 

Eerste speeldag 

Tijdens de eerste speeldag in Groep A nemen Sezoens Achilles Bocholt en Hubo Initia Hasselt het tegen elkaar op. Sporting Pelt is vrij.  In Groep B spelen HC Visé BM en Atomix HC tegen elkaar en is Handbal Tongeren vrij.

Foto met dank aan Sezoens Achilles Bocholt