Gezocht: pilootclubs Iedereen aan Boord!

Welkom bij  Iedereen Aan Boord!  

Iedereen Aan Boord is een interventieproject ontwikkeld door Thomas More, samen met partners uit de Vlaamse sport- en welzijnssector. Ook de VHV ondersteunt dit project!

Het doel van Iedereen Aan Boord is het ondersteunen van clubs en trainers bij het voorkomen of tijdig opmerken en stoppen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Samen willen wij ervoor zorgen dat seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sport sneller wordt opgemerkt en dat men in zo’n situatie weet hoe te reageren.  

Graag willen we bij de handbalclubs het vormingstraject voor trainers promoten. In dit traject worden in drie sessies van ongeveer een uur de trainers bijgeschoold en wordt met elkaar in gesprek gegaan over seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sportclub. Het opzet van deze bijeenkomsten is gericht op het uitwisselen van standpunten en ervaringen. Zo wordt de waakzaamheid voor grensoverschrijdend gedrag verhoogd en zal men beter weten hoe gepast te reageren. 

Deze drie momenten worden begeleid door een professional van Iedereen Aan Boord. De vormingssessies kunnen ingepland worden op ’t meest geschikte moment voor de trainers die willen deelnemen, bijvoorbeeld net voor of net na een training. Dit kan in de tweede helft van 2021 plaatsvinden. Er kunnen minimaal vijf en maximaal acht trainers deelnemen.   

Ziet jouw club het zitten om hieraan deel te nemen? Geef dan zeker een seintje via Tine.Vertommen@thomasmore.be .