Programma Red Wolves bekend

De Europese Handbal Federatie heeft het programma voor de WK-kwalificatiewedstrijden in aanloop van het wereldkampioen handbal van 2023 in Zweden en Polen bekend gemaakt. Tegelijkertijd werden de data van de belangrijke EK-barragewedstrijden tegen Luxemburg aangekondigd. België speelt begin november zijn eerste WK-kwalificatiewedstrijd thuis tegen Griekenland. Tijdens de maand januari worden er maar liefst zes interlands gespeeld waarvan drie thuis. 

Tijdens de loting voor de eerste kwalificatieronde van het WK was België reekshoofd en lootte het Griekenland, Kosovo en Turkije. Kosovo en België waren voorstander om de eerste kwalificatieronde in een tornooivorm te spelen vanwege minder belastend voor de spelers. Turkije en Griekenland weigerden die tornooiformule te spelen waardoor alle WK-kwalificatiewedstrijden heen en terug worden gespeeld. 

Op woensdag 3 november speelt België thuis tegen Griekenland om vervolgens naar Kosovo af te reizen. De resterende vier WK-kwalificatiewedstrijden worden tijdens de eerste twee weken van januari gespeeld. De data zijn voorlopig nog onder voorbehoud. De Red Wolves beginnen op verplaatsing tegen Turkije waarna op zaterdag 8 januari de return tegen datzelfde Turkije op de planning staat. Midweek wordt er gespeeld tegen Griekenland waarna op zaterdag 15 januari de zesde en laatste WK-kwalificatiewedstrijd thuis afgewerkt wordt tegen Kosovo. Enkel de groepswinnaar stoot door naar de volgende kwalificatieronde. 

Alsof die vier opeenvolgende wedstrijden nog niet genoeg zijn worden de belangrijkste interlands, de EK-barragewedstrijden tegen Luxemburg, één week later afgewerkt. Midweek wacht de Red Wolves de verplaatsing naar Luxemburg om op zaterdag 22 de return te spelen tegen datzelfde Luxemburg. De winnaar van het duel verzekert zich van behoud in de hoofdgroep, de verliezer wordt veroordeeld tot het spelen van prékwalificaties in aanloop van het EK van 2024 dat in Duitsland gespeeld wordt. 

Alle thuiswedstrijden in het kader van het WK en EK worden gespeeld in de Alverberg te Hasselt. 

Ticketinfo wordt snel bekend gemaakt via de gekende websites van VHV, LFH en Belgian Handball.

Kalender WK-kwalificatiewedstrijden

3 november 2021 : België – Griekenland
7 november 2021 : Kosovo – België
.. januari 2022 : Turkije – België
8 januari 2022 : België – Turkije
.. januari 2022 : Griekenland – België
15 januari 2022 : België – Kosovo

Kalender EK-barragewedstrijden

20 januari 2022 : Luxemburg – België
22 januari 2022 : België – Luxemburg

Data januari moeten nog bevestigd worden door EHF

Foto met dank aan Alain Decamps / Fotograaf KBHB