Wegen Arnaud Calbry en KBHB scheiden

Arnaud Calbry is niet langer bondscoach van de Red Wolves, de Belgische nationale mannenhandbalploeg. De KBHB maakt op korte termijn werk van de aanstelling van een nieuwe bondscoach. 

Over exact twaalf dagen spelen de Red Wolves hun eerste kwalificatiewedstrijd in aanloop naar het WK 2023 in Polen en Zweden georganiseerd wordt. Dat zal zonder Arnaud Calbry zijn. Arnaud Calbry liet weten aan de KBHB dat hij zich terugtrekt om zich te kunnen focussen op zijn werk bij zijn club, USDK Dunkerque. 

Voorzitter Jean-François Hannosset: “In naam van de Koninklijke Belgische Handbalbond, wil ik Arnaud Calbry bedanken. Hij heeft niet alleen de ploeg en verschillende jonge spelers verder ontwikkeld, maar hij ondersteunde ons ook met advies om onze structuur te verbeteren. Ik wens Arnaud veel succes in de toekomst.” 

De nu 46-jarige Calbry werd in mei 2018 aangesteld als bondscoach van de Red Wolves. Calbry begon met een stunt door in oktober in Servië een onverhoopt gelijkspel te behalen. Nadien volgden vijf opeenvolgende nederlagen waardoor de Red Wolves veroordeeld werden tot het spelen van pré-kwalificaties. In januari 2019 verzekerde België zich met twee makkelijke zeges tegen Cyprus van behoud in de hoofdkwalificatiegroep. Van de daaropvolgende EK-campagne kwam niets in huis omwille van corona waardoor België opnieuw veroordeeld werd tot het spelen van een barragewedstrijd. De dubbele interland tegen Luxemburg in januari 2022 zal gespeeld worden met een andere bondscoach net zoals dat het geval zal zijn bij de WK-kwalificatiewedstrijden van 3 november in Hasselt tegen Griekenland en 7 november op bezoek bij Kosovo.