Enthousiaste Red Wolves verliezen van Griekenland

De Red Wolves zijn met een nederlaag aan hun WK-kwalificatiecampagne begonnen. Halfweg de eerste helft stond het 12 – 14 in het voordeel van de Grieken. De Red Wolves zetten in de tweede helft de scheve situatie recht, maar de Grieken bogen hun achterstand tijdens een tijdstraf om in een voorsprong. De Belgen drongen nog aan maar moesten uiteindelijk hun meerdere erkennen in een ervaren Griekse tegenstander. Eindstand 27 – 29. Aanstaande zondag spelen de Red Wolves in Kosovo dat vandaag met 25 – 23 verloor van Turkije.

In een bomvolle Alverberg begonnen beide teams enthousiast en met de nodige overtuiging aan hun eerste WK-kwalificatiewedstrijd. Enkele missers aan beide kanten en een save van Jef Lettens zorgden ervoor dat de brilscore tot de derde minuut op het scorebord bleef. Debutant Yannick Glorieux opende met een strafworp de score en scoorde meteen nadien, op aangeven van Vancosen, zijn tweede doelpunt: 2 – 0. Het is evenwichtige eerste helft, 4 – 4 na 10 minuten en halfweg de partij staat het 6 – 6, De Grieken lopen nadien twee goals uit maar onder impuls van Danesi en Koetters staat het na 20 minuten opnieuw gelijk, 8 – 8. Opnieuw probeert Griekenland uit te lopen maar de Red Wolves laten zich van hun taaiste kant zien, al kunnen ze niet voorkomen dat ze met een achterstand van twee doelpunten gaan rusten: 12 – 14.

In de tweede helft lopen de Grieken meteen uit tot 12 – 15, waarna het tempo met een ruk de hoogte in gaat en de Belgen aan een doldwaas kwartier beginnen. Glorieux neemt vijf goals voor zijn rekening en brengt de Belgen zowaar op voorsprong: 20 – 18. Diezelfde Glorieux loopt dan tegen een tijdstraf van twee minuten waarna de Red Wolves last hebben van concentratieverlies, de voorsprong uit handen geven en twee minuten later tegen een achterstand van 20 – 21 aankijken. Koetters jaagt dan opnieuw de vlam in de pan waarna het publiek nog maar eens achter de Red Wolves gaan staan. Wanneer de Grieken op hun beurt twee tijdstraffen oplopen zorgt Cadel op 2:30 van het einde voor hoop met de 26 – 27. De ervaren Grieken geven het evenwel niet meer uit handen en winnen uiteindelijk van een enthousiast België dat getoond heeft dat met de mix van ervaren en jonge spelers dit project wel degelijk een toekomst heeft. Aanstaande zondag om 17.00 u spelen de Belgen in en tegen Kosovo.