Noorwegen kroont zich tot wereldkampioen!

Noorwegen heeft zich tot wereldkampioen bij de dames gekroond.

Het WK 2021 in Spanje kende een finale met 2 gezichten. Na een gelijkopgaand begin wist Frankrijk de overhand te nemen en liep maar liefst 6 doelpunten uit : 16-10 in de 28ste minuut. Noorwegen wist het verschil evenwel wat te verkleinen in de laatste minuten die gekenmerkt werden door 2 minuten tijdstraffen aan beide kanten : 16-12 aan de rust.

Noorwegen ontmoedigd door deze achterstand van 4 doelpunten aan de rust? Integendeel, eenmaal uit de kleedkamer gekomen, toonden de Noorse dames een staaltje van mentale weerbaarheid, strijdlust en teamspirit. In de tweede helft zorgden ze voor een spectaculaire remonte! Het nochtans ervaren Frankrijk was machteloos, kwam slechts 6 keer tot scoren, en kon alleen maar toekijken hoe Noorwegen naar de wereldtitel snelde : eindstand 22-29 en Noorwegen verdiend wereldkampioen.

Eerder wist Denemarken al het brons te pakken na 35-28 winst tegen gastland Spanje.

Meer info en nieuws kan je vinden op volgende website van de IHF. Wie de wedstrijd nog graag wil bekijken, kan dit via volgende link.