Jonge Red Wolves lijden zware nederlaag in Griekenland

De Red Wolves hebben in de vooravond een zware nederlaag geleden in en tegen Griekenland. Bij de rust was de wedstrijd al gespeeld en stond het 21 – 9 in het voordeel van de thuisploeg. Sylla bracht in Griekenland noodgedwongen een piepjonge ploeg tussen de lijnen. Griekenland won uiteindelijk de partij met 42 – 24.  Ondanks deze zware nederlaag blijven de Belgen in de running voor de tweede plaats. Daarvoor moeten ze zaterdag thuis wel voorbij Kosovo en mag Turkije niet meer dan één punt rapen op bezoek bij Griekenland.

De Belgen zorgen voor het eerste doelgevaar maar Delpire ziet zijn poging stranden op de paal. De Grieken counteren en scoren twee keer uit twee kansen, 2 - 0. De jonge Belgen spelen met veel enthousiasme, maar missen enkele doelrijpe kansen. De Grieken scoren wel vlot. Na iets meer dan zeven minuten is het 7 – 1. De Red Wolves herpakken zich dan even om vervolgens de wedstrijd opnieuw te moeten ondergaan. Halfweg de eerste helft is het 12 – 4 in het voordeel van de thuisploeg.

Zonder de ervaring van Lettens, Kedziora, De Beule, Robyns, Van Cosen en Spooren, die om professionele, familiale redenen en/of blessures niet mee konden afreizen naar Griekenland, brengt Yérime Sylla noodgedwongen een heel erg jonge ploeg tussen de lijnen waarvan de meest ervaren international tien caps telt. De Red Wolves proberen het wel, maar zijn eigenlijk geen partij voor het ervaren Griekenland dat naar hartenlust gebruik kan maken van hun opgebouwde automatismen. Na 22 minuten staat het 17 – 7 in het voordeel van Griekenland. Stand bij rust is 21 – 9.

Ook in de tweede helft blijft spel van kat en muis aanhouden. Na tien minuten zijn de Grieken vijftien goals uitgelopen en staat het 28 – 13. De Grieken hebben een scoringspercentage van 80%, de Belgen van 43%. Bondscoach Yérime Sylla blijft desondanks zijn jonge ploeg positief coachen en bijsturen waar het kan. Voor aanvang van de wedstrijd wist hij dat het een zware klus zou worden en vertelde hij dat zijn team deze wedstrijd als een leerproces moest zien.

Ondanks de zware 42 – 24 nederlaag tegen het al gekwalificeerde Griekenland, blijven de Belgen in de running voor de tweede plaats in groep 1.  België moet dan zaterdag hun thuiswedstrijd tegen Kosovo winnen en Turkije mag, op bezoek bij Griekenland, niet meer dan één punt pakken. Omdat de Red Wolves over de twee wedstrijden tegen Turkije een beter doelpuntensaldo hebben, stoten zij bij een gelijke puntenstand door naar de tweede WK-kwalificatieronde. Yérime Sylla kan zaterdag terugvallen op enkele ervaren spelers en, net als tegen Turkije, een mix van ervaren en jonge spelers tussen de lijnen brengen.