Zweden Europees Kampioen bij de heren

Zweden heeft zich tot Europees kampioen bij de heren gekroond.

In een bloedstollende finale versloegen ze Spanje met 27-26. De Zweedse ploeg startte het sterkste aan de wedstrijd maar Spanje knokte zich terug en leidde aan de rust met 1 doelpunt (12-13). Tijdens de 2de helft bleven de 2 ploegen aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk slaagden de Zweden erin uit te lopen tot 2 doelpunten, maar de Spanjaarden maakten gelijk in de voorlaatste minuut. Spanje had de bal en de wedstrijd in handen in de laatste minuut maar kon niet tot scoren komen. Zweden kon nog een allerlaatste aanval opzetten die uiteindelijk tot een strafworp leidde in de laatste seconden. Deze werd feilloos omgezet en de 5de Europese titel, 20 jaar na de 4de, is een feit.

Zweden is misschien geen verwachtte kampioen. Andere landen waren topfavoriet. Maar de Zweden versloegen naast titelverdediger Spanje, Olympisch kampioen Frankrijk in de halve finales, en schakelden Noorwegen uit in de main round. Jim Gottfridsson werd daarenboven tot MVP van het tornooi uitgeroepen.

De wedstrijd voor het brons werd gewonnen door Denemarken dat met 35-32, na verlengingen, won van Frankrijk.

Wie meer wil lezen over het EK, kan terecht op volgende website.