Week tegen Pesten start!

Week tegen Pesten 18-25 februari 2022

Vandaag start de “Week tegen Pesten”! Deze duurt nog tot 25 februari. Deze "Week tegen het Pesten" kunnen we ook binnen het handbal aangrijpen om de aandacht op deze problematiek te vestigen! 

Thema van dit jaar is “Iedereen is anders, iedereen hoort erbij”.

Hoe kan je meedoen ?

Neem eerst en vooral een kijkje op de website Kies Kleur Tegen Pesten. Hier vind je meer info over de week. Er zijn uitgewerkte kant-en-klaar-acties en handige tools die je als club kan hanteren binnen de diverse trainingen. Zo kan je bouwen aan een positieve groep waar iedereen erbij hoort !

Vergeet zeker niet je clubacties kenbaar te maken via je social media en de hashtags erbij te plaatsen van de VHV, kieskleurtegenpesten, en waarom niet ook die van Ketnet, MNM en Radio 2, want ook zij doen mee aan deze Week! Misschien wordt jullie actie wel opgepikt door hen !

Wil je meer info m.b.t. dit thema?

De VHV heeft voor haar clubs een "pestprotocol" en een document met "tips tegen pesten" ter beschikking, van de hand van onze federatie-API!  

Ondertussen is er ook een leuk doeboek ‘Time-Out tegen Pesten’ dat recent is verschenen :

Het doeboek wil sportende kinderen van 10 tot 12 jaar helpen om te praten over pesten en om te reageren wanneer ze pestgedrag zien. Olympisch kampioene Nina Derwael en parkouratleet en Ketnetheld Nico Vanhole zijn de ambassadeurs van het doeboek. Hun stripfiguren begeleiden de kinderen doorheen de oefeningen en tips. In het doeboek vind je leuke stripverhalen, nuttige tips, sportieve oefeningen, gezonde recepten, een zoekplaat en een sportief ganzenbord. Sommige activiteiten kan het kind alleen doen, andere spelletjes zijn bedoeld om samen met teamgenoten, ouders of vrienden te spelen.  

Meer info verkrijgen en bestellen kan via deze link.