Week van de club-API

Week van de club-API! 16-20 mei 2022

Tijdens de week van 16 mei wil de VHV, samen met de clubs, de Aanspreekpunten Persoonlijke Integriteit (API’s) centraal stellen. Bedoeling is deze vertrouwenspersonen meer kenbaarheid te geven bij het publiek.  Dit is nodig op regelmatige basis zodat iedereen gemakkelijk de weg vindt naar de club-API of federatie-API indien zij/hij daartoe nood heeft.

Vorig jaar hebben we deze week voor de eerste keer georganiseerd van 17 mei tot 23 mei 2021. Wij willen alle clubs danken voor hun medewerking hierbij! Dit jaar koppelen wij deze week aan de nieuwe “Week van de ethiek” die ICES organiseert in deze zelfde week.

Aan de clubs wordt gevraagd om hun club-API (of de federatie-API) en hoe zij/hij te bereiken is, tijdens deze week nog eens extra onder de aandacht te brengen van de clubleden via hun verschillende communicatiekanalen ….

Daarnaast is er een uitgebreid programma aan interessante vormingen en uitwisselingsmomenten tijdens de “Week van de Ethiek”, en dit voor verschillende doelgroepen : trainers, clubbestuurders en -medewerkers, club-API’s… Neem dus zeker een kijkje op de website van de Week van de Ethiek !

Deze vormingen worden erkend voor :

- Club-API's als vervolgopleiding i.k.v. het JSF

- Sporttechnische coördinatoren i.k.v. het JSF

- Trainerslicenties A,B en C (2 credits)

.