Wie wordt Belgisch Kampioen Beach Handball ?

In het weekend van 30 en 31 juli worden in Hechtel-Eksel de laatste voorrondes én de finales van het Belgisch Kampioenschap Beach Handball voor dames en heren georganiseerd.  Na de eerste voorronde eind juni beschikken de dames van Don Bosco Gent en de heren van Houtmaten over de beste kaarten. 

De historische kwalificatie van de Red Wolves van afgelopen maart zette het handbal in België in de kijker. De bekerfinales bij de dames en heren én de ontknoping van het kampioenschap dames en heren toonden andermaal aan hoe spannend het eraan kan toegaan. De KBHB wil met een eerste BK Beach Handball de aandacht voor de sport hooghouden. “Beach Handball is een spectaculaire variant van onze sport”, weet KBHB-voorzitter Jean-François Hannosset. “Zon, zand, muziek zorgen zowel bij de deelnemers als bij de fans voor een aangename sfeer. Je waant je op vakantie, maar niets is minder waar. Elk team bestaat uit een doelman en drie veldspelers. De deelnemende teams geven het beste van zichzelf. Spectaculaire doelpunten worden dubbel gequoteerd wat de spektakelwaarde alleen maar ten goede komt. Eind vorige maand zagen we heel veel enthousiasme en inzet. Dat zal ook eind deze maand het geval zijn wanneer er gestreden wordt voor de allereerste Belgische titels bij de dames en de heren.” 

Eind juni namen zowel bij de dames als bij de heren vier teams het tegen elkaar op.  Bij de dames staat Don Bosco aan de leiding voor HV Arena, Kreasa en Union Beynoise Handball.  Bij de heren wordt de stand aangevoerd door Houtmaten die Dynamic Pelt, HV Arena en HC Maasmechelen voorafgaan. 

De heren spelen hun tweede voorronde van het BK op zaterdag 30 juli. De eindstand van deze voorronde bepaalt hoeveel BK punten de ploegen verkrijgen. De punten van de eerste en tweede voorronde worden bij elkaar opgeteld en de twee teams met het minste aantal punten zullen strijden om de titel. De dames strijden op zondag voor de titel. Net als bij de heren wordt ook bij de dames eerst de tweede voorronde afgewerkt. Na deze voorronde krijgt elk team BK punten toegewezen. De BK punten van de twee voorrondes opgeteld bepalen wie in de finale voor de titel gaat. Behalve de BK’s worden er ook wedstrijden voor jeugd en recreanten georganiseerd. 

Het tornooi gaat door op de Beachterreinen van Hechtel-Eksel, Dennenstraat 9 3940 Hechtel-Eksel.

Stand heren 

 

Stand BK Voorronde 1

G

W

V

P

DPV

DPT

+/-

BK pnt

1

Houtmaten

6

6

0

12

218

129

89

1

2

Dynamic Pelt

6

5

1

10

231

141

90

2

3

HV Arena Heren

6

4

2

8

143

146

-3

3

4

HC Maasmechelen '65

6

0

6

2

119

197

-78

4

 

 

 

Stand dames

 

Stand BK Voorronde 1

G*

W

V

P

DPV

DPT

+/-

BK Pt

1

Don Bosco Gent Dames

3

3

0

6

97

63

34

1

2

HV Arena Dames

3

2

1

5

70

69

1

2

3

Kreasa Dames

3

1

2

2

56

84

-28

3

4

Union Beynoise Handball Dames

3

0

3

1

69

76

-7

4

 

De teams met het minst aantal BK-punten spelen de titelfinales bij de dames en heren.