Samenstelling sportieve omkadering nationale ploegen

Met tal van interlands die er op verschillende niveaus en leeftijdscategorieën eraan komen informeert de KBHB jullie graag over de samenstellingen van de sportieve omkaderingen van de verschillende nationale ploegen. Bij de Red Wolves en de Black Arrows blijft alles ongewijzigd met Yérime Sylla en Clément Petit als bondcoaches van de heren en dames. 

De Red Wolves beginnen straks met de huidige vaste staf. Yérime Sylla en Kevin Jacobs nemen de rol van T1 en T2 waar. Marc Dongleur is de vaste teammanager, Olivier Rocks de kinesist en Colin Bodet de ploegdokter. Ook bij de Black Arrows is er met Clément Petit als T1, Giannoula Tsakitzidis als teammanager en Linde Panis als projectcoördinator gekozen voor continuïteit. Roel Kiebooms en Hubert Mas blijven de coaches van de Young Black Arrows.

Bij de Young Red Wolves werd er door de Technisch Directeuren Michel Kranzen en Jonathan Vandeberg een nieuwe dynamiek geïntroduceerd. De KBHB houdt eraan om Thomas Pennelle, Frank Plateeuw en Vladimir Tomanovic de bedanken voor hun jarenlange inzet. In het geval van Pennelle en Plateeuw gaat het over een periode van zeven jaar waaraan nu een einde is gekomen. 

De nieuwe staf voor de M19 bestaat uit Jean-Christophe Hougardy en Salem Dobojac, vergezeld door Pascal Grossi als teammanager. De M17 worden gecoacht door ex-international Bram Dewit en Bujar Qerimi. Zij krijgen de steun van Alex De Brauwer die de rol van teammanager voor zijn rekening neemt. 

De KBHB dankt iedereen voor zijn inzet en wenst alle betrokkenen veel succes bij het verder ontwikkelen van het handbal in België.

Foto: KBHB